Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Handgranatsattack mot bankanställd

Det var 20-tiden på torsdagskvällen som en explosion utlöstes vid ett hus i ett villaområde i Stockholm.
Foto: Janne Åkesson/Swepix
Polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.
Foto: Janne Åkesson/Swepix

På torsdagskvällen kastades en handgranat mot en bankanställds bostad i Stockholmsområdet.

Personen utreder bedrägerier för bankens räkning och har flera gånger assisterat polisen i ärenden som kan kopplas till grov organiserad brottslighet.

Nu utreds ett möjligt samband mellan attacken och stora pengabeslag i ett pågående ärende, enligt uppgifter till Expressen.

Det var 20-tiden på torsdagskvällen som en explosion utlöstes vid ett hus i ett villaområde i Stockholm.

Fönsterrutor krossades, dörren fick skador och en närstående bil fick skador i explosionen. Inga människor skadades fysiskt.

– Vi har genomfört dörrknackning. Avspärrningarna är hävda. Sedan kommer det att ta tid att få tag på den här typen av teknisk analys som man behöver göra, säger Mats Eriksson, kommunikatör på Stockholmspolisen.

Polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse. Enligt uppgifter till Expressen rör det sig om en trolig handgranatsattack där polisens teori är att måltavlan var en av de boende på adressen, vilket Aftonbladet också rapporterat.

Personen i fråga är anställd på en storbank som bedrägeriutredare.
Foto: Janne Åkesson/Swepix

Utreder bedrägerier på storbank

Personen i fråga är anställd på en storbank som bedrägeriutredare och har vid ett stort antal tillfällen assisterat polisen i ärenden som rör pengar och konton som kan kopplas till kriminella nätverk.

Enligt uppgifter är personen inblandad i ett pågående ärende där polisen nyligen beslagtog en större summa pengar i Göteborg. Individer som figurerar i utredningen kan kopplas till grov organiserad brottslighet.

Det senaste året har den bankanställda även varit delaktig i en annan utredning om grovt bedrägeri där flera av de åtalade har koppling till ett kriminellt nätverk i Stockholm.

Mats Eriksson vill inte kommentera den eventuella motivbilden eller om attacken mot bostaden föranleddes av något hot.

– Hur vi i så fall arbetar mot den problematiken kan vi inte heller gå in på, säger han.

Inte heller storbanken vill lämna några närmare kommentarer.

– Vi hänvisar till den pågående polisutredningen, säger en presskontakt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.