Det var 20-tiden på torsdagskvällen som en explosion utlöstes vid ett hus i ett villaområde i Stockholm. Foto: Janne Åkesson/SwepixDet var 20-tiden på torsdagskvällen som en explosion utlöstes vid ett hus i ett villaområde i Stockholm. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Det var 20-tiden på torsdagskvällen som en explosion utlöstes vid ett hus i ett villaområde i Stockholm. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse. Foto: Janne Åkesson/SwepixPolisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Handgranatsattack mot bankanställd

Publicerad

På torsdagskvällen kastades en handgranat mot en bankanställds bostad i Stockholmsområdet.

Personen utreder bedrägerier för bankens räkning och har flera gånger assisterat polisen i ärenden som kan kopplas till grov organiserad brottslighet.

Nu utreds ett möjligt samband mellan attacken och stora pengabeslag i ett pågående ärende, enligt uppgifter till Expressen.

Det var 20-tiden på torsdagskvällen som en explosion utlöstes vid ett hus i ett villaområde i Stockholm.

Fönsterrutor krossades, dörren fick skador och en närstående bil fick skador i explosionen. Inga människor skadades fysiskt.

– Vi har genomfört dörrknackning. Avspärrningarna är hävda. Sedan kommer det att ta tid att få tag på den här typen av teknisk analys som man behöver göra, säger Mats Eriksson, kommunikatör på Stockholmspolisen.

Polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse. Enligt uppgifter till Expressen rör det sig om en trolig handgranatsattack där polisens teori är att måltavlan var en av de boende på adressen, vilket Aftonbladet också rapporterat.

Personen i fråga är anställd på en storbank som bedrägeriutredare.Foto: Janne Åkesson/Swepix

Utreder bedrägerier på storbank

Personen i fråga är anställd på en storbank som bedrägeriutredare och har vid ett stort antal tillfällen assisterat polisen i ärenden som rör pengar och konton som kan kopplas till kriminella nätverk.

Enligt uppgifter är personen inblandad i ett pågående ärende där polisen nyligen beslagtog en större summa pengar i Göteborg. Individer som figurerar i utredningen kan kopplas till grov organiserad brottslighet.

Det senaste året har den bankanställda även varit delaktig i en annan utredning om grovt bedrägeri där flera av de åtalade har koppling till ett kriminellt nätverk i Stockholm.

Mats Eriksson vill inte kommentera den eventuella motivbilden eller om attacken mot bostaden föranleddes av något hot.

– Hur vi i så fall arbetar mot den problematiken kan vi inte heller gå in på, säger han.

Inte heller storbanken vill lämna några närmare kommentarer.

– Vi hänvisar till den pågående polisutredningen, säger en presskontakt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag