Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han mördade Victoria, 19 – accepterar inte sitt straff

19-åriga Victoria Örnberg mördades av sin pojkvän på lucia 2016.
Foto: PRIVAT
Timothy Kombrecht slapp livstids fängelse – men vägrar acceptera 14 års fängelse.

Timothy Kombrecht, 21, knivmördade sin flickvän Victoria, 19, och försökte bränna hennes kropp.

Kombrecht fick 14 års fängelse och slapp livstid – men han vägrar acceptera sitt straff.

Nu nekas han prövning i Högsta domstolen.

– Inget kommer någonsin bli normalt och vi kommer bära det med oss resten av våra liv, säger Victorias mamma Carina Andersson.

På lucia förra året mördade Timothy Kombrecht, nu 21, sin flickvän Victoria Örnberg, 19, i parets lägenhet i Uppsala. Flickvännen hittades död efter att räddningstjänsten larmats om en brand i lägenheten.

Det visade sig att pojkvännen knivmördat Victoria för att sen försöka stycka henne. Sen bestämde han sig för att tända eld på lägenheten, för att dölja sina spår.


LÄS MER: Mystiska mejlet innan Victoria Örnberg mördades


Kombrecht fick lindrigare straff

Men Kombrecht lyckades inte. Han greps med blodiga kläder, och i somras dömdes han till 14 års fängelse för mord, mordbrand och brott mot griftefriden. Rätten kallade omständigheterna för "synnerligen försvårande" och konstaterade att "en vuxen person hade för motsvarande gärningar fått livstids fängelse".

Timothy Kombrecht mördade sin flickvän Victoria Örnberg i Uppsala på lucia förra året.

Timothy Kombrecht var dock bara 20 när han mördade flickvännen, därmed fick han rabatt på straffet. Men mördaren har inte accepterat straffet. Samma månad som domen föll överklagade han den till hovrätten.


LÄS MER: Sista bilden på Victoria Örnberg innan hon mördades 


Mördaren har överklagat två domar

Mördaren ville frias helt för brotten han dömts för. Det var inte mord, menade han: I stället var det dråp. Hovrätten gick dock på tingsrättens linje och fastställde domen. I oktober valde då Kombrecht att överklaga även den domen, till Högsta domstolen. Där har han nu nekats prövning, visar dokument från den 9 november:

"Högsta domstolen meddelar inte prövningstillstånd. Hovrättens avgörande står därmed fast."

På måndagen är det på dagen elva månader sedan Victoria mördades.

Victoria Örnbergs familj har gång på gång tvingats se hur mördaren Timothy Kombrecht dragit upp fallet.

– Hur mycket ska vi orka? Vi får aldrig möjlighet att bearbeta vår sorg och den smärta vi har, sa Victorias mamma Carina Andersson tidigare i höst.

Victorias mamma: Ett helvete

Att mördaren överklagade till Högsta domstolen fick Carina Andersson dock inte reda på förrän efter att prövning nekats.

– Jag visste inte han överklagar förrän i fredags, det kom som en chock men nu ska det väl vara slut, säger Carina Andersson.

– Tyvärr så minskar varken sorgen eller saknaden och det är fortfarande lika smärtsamt.

På måndagen är det på dagen elva månader sen Victoria mördades. Snart har det gått ett år.

– Det har gått elva månader, elva månaders helvete, inget kommer någonsin bli normalt och vi kommer bära det med oss resten av våra liv, säger Carina Andersson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.