Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han mördade och våldtog Nella – vill bli bilförsäljare

Johan Fallqvist, 28, är dömd till livstids fängelse för att ha våldtagit och mördat småbarnsmamman Nella, 28, i Fagersta. Risken för att han är våldsam i fängelset är hög, enligt Kriminalvården.

Johan Fallqvist, 28, är dömd till livstids fängelse för att ha våldtagit och mördat småbarnsmamman Nella, 28, i Fagersta.

Risken för att han är våldsam i fängelset är hög, enligt Kriminalvården.

Samtidigt framkommer nu att våldtäktsmördaren vill utbilda sig till bilförsäljare på anstalten.

Johan Fallqvist hade fantasier om att döda kvinnor. I somras levde han ut tankarna och våldtog och mördade den jämnåriga småbarnsmamman Nella Olander vid en gångtunnel i Fagersta.

I vintras dömdes Fallqvist till livstids fängelse i tingsrätten. Han överklagade domen som ha tyckte var för hård, men hovrätten fastställde den.

Nu står det klart var mördaren ska avtjäna sitt straff: På den ökända anstalten i Norrtälje. I en utredning som gjorts av mördaren, innan placeringen, framgår att han bedöms vara fortsatt farlig. 

Johan Fallqvist hade fantasier om att döda kvinnor. I somras levde han ut tankarna och våldtog och mördade den jämnåriga småbarnsmamman Nella Olander vid en gångtunnel i Fagersta.

Mördarens önskan: Bli bilförsäljare

”Risken för att den intagne använder sig av hot och våld bedöms vara hög”, står i dokument från Kriminalvården.

”Risken för att den intagne gör sig skyldig till annan allvarlig misskötsamhet eller kriminalitet bedöms vara hög.”

Johan Fallqvist önskade att placeras nära sina anhöriga och föreslog anstalterna Kumla och Salberga. Vidare önskar Fallqvist att få utbilda sig i fängelset.

”Johan Fallqvist har framfört önskemål att utbilda sig till bilförsäljare och svetsare under verkställigheten”, står i dokumentet.

Hur det blir med de utbildningarna är oklart. Däremot står det klart att mördaren ska ta del av ”särskilt verkställighetsinnehåll för sexualbrottsdömda”.

”Sen skulle vi slänga ut henne i sjön”

Kvällen då Johan Fallqvist mördade Nella umgicks han med en minderårig pojke, som också han misstänktes för brotten men som inte åtalades på grund av sin ålder.

Fallqvist och pojken spelade tv-spel och åt godis, och de pratade om vad de ville göra. Pojken ville våldta, enligt ett brev Fallqvist skrivit. Han själv ville mörda.

De gick ut tillsammans för att hitta ett offer. I brevet skrev Fallqvist att pojken som var med honom tyckte att de skulle gå till simbadet för att se om de kunde hitta någon ”ung snygg tjej” som var där ensam.

”Han ville ha roligt med henne så kunde jag döda henne sen. Sen skulle vi slänga ut henne i sjön”, står i brevet.

Sen mötte de Nella Olander, som mördades.