Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Han misstänks ha skjutit 20-åringen till döds i Enskede

Dödsskjutningen på söndagen var den andra inom loppet av 14 månader i Dalen.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Värmeljus brinner vid den provisoriska minnesplatsen vid huset i Dalen där 20-åringen sköts ihjäl på söndagen.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: Janne Åkesson/Swepix

Tidigare i år satt han anhållen misstänkt för penningtvätt. 

Nu har samma person gripits misstänkt för mordet på 20-åringen som sköts till döds inne i en lägenhet i södra Stockholmsförorten Enskede.
– Vi avvaktar nu åklagarens beslut om den fortsatta utredningen, förhoppningen är att klienten inom kort ska försättas på fri fot, kommenterar den mordmisstänkte mannens advokat Joel Apitzsch.  

Det var på söndagseftermiddagen som polisen larmades till en skjutning i ett flerfamiljshus i närförorten Enskede i södra Stockholm. 

En man i 20-årsåldern hittades skottskadad i sin lägenhet – skjuten i huvudet med flera skott, enligt uppgifter till Expressen. Drygt tre och en halv timme efter larmet bekräftade polisen att han dött av sina skador. 

Efter dödsskjutningen, som var den andra i Dalen inom loppet av 14 månader, kontrollerade polisen ett tiotal personer som befann sig på platsen och kort senare kunde en man gripas misstänkt för mordet. 

20-åringen som sköts till döds var tidigare efterlyst och häktad i sin frånvaro och i juni 2016 greps han efter att en polispatrull tagit sig in i lägenheten. 

Gripne mannen tidigare misstänkt för penningtvätt

Han har kopplingar till dubbelmordet i Hallonbergen i november där två män, båda i 20-årsåldern, sköts till döds. Han har figurerat i samma brottsutredningar som en av de två mördade männen. 

Även den man som nu sitter häktad misstänkt för mord är känd av polisen sedan tidigare. 

Den 16 oktober tidigare i år inledde åklagare en förundersökning, som är sekretessbelagd, gällande penningtvättsbrott. Dagen efter anhölls den numera även mordmisstänkte mannen. 

”Jag kan i nuläget inte kommentera misstankarna mot min klient”, säger advokaten Joel Apitzsch.
Foto: Pressbild

Mannen företräds av samma advokat i både mord- och penningtvättfallet. 

– Jag kan i nuläget inte kommentera misstankarna mot min klient. Vi avvaktar nu åklagarens beslut om den fortsatta utredningen, förhoppningen är att klienten inom kort ska försättas på fri fot, säger försvarsadvokaten Joel Apitzsch i en kommentar om mordanklagelsen.  

Åklagaren Lisa dos Santos har avböjt kommentar. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.