Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han misstänks ha mördat Tess – åkte till solen när kroppen söktes

Therése Karlsson har beskrivits som full av energi. Hon var innan försvinnandet lycklig över att ha blivit antagen till sjuksköterskeutbildningen
”Tess” ställde sig ofta på scen för att sjunga karaoke på restauranger och uteställen.
Den mordmisstänkte företagaren förnekar brott.

Företagarens vän Therése Karlsson, 44, var spårlöst försvunnen.

Då reste han utomlands – till andra sidan jordklotet.

Nu sitter mannen i 50-årsåldern häktad, misstänkt för att ha mördat ”Tess”.

– Han förnekar brott, säger advokat Matilda Bergström.

Sökandet efter Therése ”Tess” Karlsson var inne i en intensiv fas i Sverige. Samtidigt satt hennes nu misstänkte mördare och drack öl – på andra sidan jorden, enligt uppgifter i sociala medier.

Det var den 18 augusti som 44-åriga Therése Karlsson – såvitt känt – syntes vid liv för sista gången. Hon befann sig då enligt vittnen på Nancy's i Järfälla, där både hon och företagaren var stamgäster.

Mannen har medgett att ”Tess” även var hemma hos honom kvällen den 18. Men han menar att hon lämnade hans bostad – och att han inte vet vad som hände sen.

 

LÄS MER: Tess sista tid med sin misstänkte mördare 

 

”Tess” anmäldes försvunnen – hittades död

I början av september gick familjen ut med att Therése Karlsson var försvunnen. Missing people och polisen kopplades in.

Men när sökandet pågick för fullt i Sverige gjorde företagaren en utlandsresa tillsammans med en närstående, som också ska ha känt ”Tess”. Enligt inlägg på sociala medier befann de sig i mitten av september i Perth, Australien.

Ett par veckor senare hittades en död kropp i ett ödsligt skogsområde nära Arlanda flygplats. Den 10 oktober gick polisen ut med att det var Therése Karlsson – och att man misstänkte mord.

Fokus riktades mot ”Tess” bekantskapskrets.

Väl tillbaka i Sverige kallades företagaren in till förhör, där han lämnade uppgifter som gjorde honom till huvudmisstänkt. Han häktades – men bara på den lägre misstankegraden.

 

LÄS MER: Vännerna: ”Tess var social och älskade karaoke” 

 

Häktade mannen förnekar mord

En knapp vecka senare hade åklagaren fått upp misstanken till den högre graden: Sannolika skäl. Och nu har mannen än en gång omhäktats som misstänkt för mord.

– Han förnekar brott och vi tycker inte det som har presenterats i utredningen når upp till sannolika skäl för mord, säger hans advokat Matilda Bergström.

Hon ska överklaga häktningsbeslutet.

Företagare har tidigare fått strafföreläggande för rattfylleri, men är i övrigt ostraffad. Han ska nu utredas av frivården.

Vänner har beskrivit Therése Karlsson som social, med ett högt civilkurage och intresse för det astrala. Hon älskade att stå på scen och sjöng gärna karaoke.

– Hon var en person med ett extrem stort hjärta, som brydde sig om allt och alla. Hon hade en enorm medmänsklighet och var en stor djurvän, säger systern Pernilla Karlsson.

Hon säger också att sorgen efter systerns död är ”extremt stor”.

– Det är en sorg som inte går att förstå riktigt.