Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han misstänks ha våldtagit och spottat på kvinnor

Misstänkte våldtäktsmannen efter gripandet.

Han misstänks ha hoppat på och våldtagit en kvinna, ofredat småflickor vid tunnelbanan och spottat en annan kvinna i ansiktet.

Själv säger den kringresande, psykiskt sjuke 36-åringen att han drevs av ”dåliga tankar.” Rättspsykiater uppfattar honom som märkligt artig:

”Han tilltalade personalen med ’sir’ eller ’madam’.”

Kvinnan var på väg hem från jobbet en fredag i mars i Bromma när en främmande man attackerade henne. Mannen hoppade på henne bakifrån, satte sig i gränsle över henne och våldtog, enligt åtalet.

Efteråt ska han ha sagt till kvinnan:

– It's ok.

Förutom överfallsvåldtäkten står han åtalad för att ha ofredat två minderåriga flickor vid en tunnelbanestation och hotat och spottat på en ytterligare kvinna.

Nu har mannens psykiska hälsa utretts av rättspsykiater. Slutsatsen är att han lider av en allvarlig psykisk störning. Mannens liv beskrivs i den rättspsykiatriska undersökningen som "vagabonderande" – han reser runt till synes planlöst i europeiska länder.

LÄS OCKSÅ: Man misstänks ha våldtagit och spottat på kvinnor 

Den misstänkte våldtäktsmannen. Här fastnar han på övervakningsfilm när han följer efter två minderåriga flickor. Foto: POLISEN

”Överdrivet trevlig och glättig”

I utredningen berättar han att han kom till Sverige utan något särskilt syfte i januari 2018. Sedan pengarna tog slut någon månad senare har han levt som hemlös. ”Han saknar framtidsplaner men menar att han inte har någon anledning att känna sig stressad eller deprimerad”, står i det rättspsykiatriska utlåtandet.

Psykiatriker uppfattar hans beteende som märkligt:

”I psykologutredningen noterades att NN framstod som udda i kontakten. Han var vänlig, tillmötesgående och artig på ett sirligt eller gammaldags sätt.”

”I omvårdnadsutredningen framgår att NN var överdrivet trevlig och glättig, han tilltalade personalen med ’sir’ eller ’madam’.

Erkänner: Drevs av ”dåliga tankar”

Nu erkänner han att han befann sig på platsen i Bromma vid tidpunkten för våldtäkten och att han ”rörde vid en kvinna som låg på marken.”

”Han berättar att han gjorde det på grund av 'dåliga tankar' och att han 'tänkte på sex'”, står att läsa.

36-åringen var i Sverige en gång 2012 också, uppger han. Då i Malmö. Först gör han gällande att han var här som en vanlig turist som bodde på hotell och gjorde ”normala turistsaker.” Men en titt i polismyndighetens belastningsregister visar att han vid tidpunkten hann dömas för fyra fall av snatteri och ett fall av stöld.

Dom mot 36-åringen väntas på onsdag.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!