Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Han lurade mig på mina besparingar”

Bedragaren lurade Maya Westman, 19, på hennes besparingar. Foto: Privat
Med riggade lägenhetsannonser lyckas bedragaren komma över inloggning till bank-ID från flera personer. Foto: Skärmdump
Nu gäckar bedragaren polisen som tagit emot flera anmälningar. Foto: Skärmdump

Med riggade lägenhetsannonser lyckas bedragaren komma över inloggning till bank-ID från flera personer.

– Jag har blivit av med alla mina besparingar, berättar Maya Westman som är ett av många offer.

Med olika alias och ett nästintill identiskt tillvägagångssätt  har han lurat eller försökt att lura desperata lägenhetssökare runtom i landet. Nu gäckar bedragaren polisen som tagit emot flera anmälningar.

Han verkar vara aktiv på olika uthyrningssidor för lägenheter på Facebook där han utger sig för att ha en lägenhet att hyra ut.

Maya Westman, 19, i Luleå är en av de som drabbats av bedragaren när hon svarade på hans annons. 

– Jag har blivit av med alla mina besparingar och det känns jättetråkigt och surt. Och jag känner mig dum, naiv och irriterad som gick på bedragarens trix. Så här i efterhand kändes det väldigt uppenbart, säger hon.

 

Med olika alias och ett nästintill identiskt tillvägagångssätt har han lurat eller försökt att lura desperata lägenhetssökare runtom i landet Foto: Skärmdump
Han verkar vara aktiv på olika uthyrningssidor för lägenheter på Facebook där han utger sig för att ha en lägenhet att hyra ut. Foto: Skärmdump
Enligt polisen i Sundsvall har det kommit in minst tio anmälningar med liknande tillvägagångssätt. Foto: Skärmdump

Bedragaren ville ha betalt i sexuella tjänster

Även Ronja Gustafsson, 21, råkade ut för ett bedrägeriförsök när hon sökte lägenhet. Men bedragaren ville inte bara ha pengar av henne. 

– När jag anade att något inte stämde och protesterade började bedragaren komma med grova sexuella inviter i stället. Han ville att jag skulle skicka filmer på mina bröst och erbjöd mig att få bo i lägenheten gratis i utbyte mot att vi hade sex, berättar hon.

Bedragaren ville ha betalt i sexuella tjänster av Ronja Gustafsson, 21. Foto: Privat

Enligt polisen i Sundsvall har det kommit in minst tio anmälningar med liknande tillvägagångssätt och bedragaren har i flera fall lyckats komma över inloggningsuppgifter till offrens bank-ID. 

Enligt polisen låtsas han vilja ta en kreditupplysning som han ska bekosta och swisha pengar för. Därefter blir det ”problem” och lägenhetssökanden ombeds i stället att logga in på sitt konto via sitt bank-ID.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!