Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han jagas i hela världen – sista spåret: Flygbiljett

Andres Terreros, 37, är efterlyst misstänkt för kokainsmuggling.Foto: POLISEN

Han pekas ut som ledaren för en liga som smugglat kokain för miljoner.

Fem av hans kompanjoner sitter i fängelse.

Men Andres Terreros, 37, är på fri fot – en flygbiljett till Colombia är det sista spåret.

– Vi vill verkligen få in honom, säger Anette Fridlund vid Stockholmspolisen.

Den 20 mars dömdes fem personer för sin inblandning i en härva där kokain för miljontals kronor smugglades från Colombia till Sverige. Men den utpekade huvudmannen och ledaren – Andres Terreros, 37 – är inte en av dem.

Det sista spåret polisen har efter honom är hans flygresa till Colombia förra året. Polisen teori är att han fortfarande befinner sig där. Terreros, som kom till Sverige från Colombia 2008 och är svensk medborgare, är nu häktad i sin utevaro och internationellt efterlyst.

Polisen gjorde ett omfattande spaningsarbete.Foto: POLISEN

Omfattande spaningsarbete

Härvan kring kokainligan nystades upp i maj förra året när en man kom in på polisstationen och sade sig ha kommit över en stor kartong full av kokain.

– Vi tog hit paketet till polisen och så öppnade vi det väldigt försiktigt ifall att det inte var narkotika i det, så att den killen som lämnat in den inte skulle råka illa ut, säger Anette Fridlund vid Stockholmspolisen.

– När vi öppnade det försiktigt så kunde vi se att det låg två sovsäckar där i. Då sprättade vi upp sovsäckarna och lyckades få ut lite kokainpulver.

Polisen spanade på ett hotell.Foto: POLISEN

Polisen placerade sedan ut samma låda – men med två andra sovsäckar utan illegalt innehåll. Efter en tids spaning kunde två misstänkta ligamedlemmar gripas.

Kumpanerna dömda

Härvan slutade med att fem personer dömdes i hovrätten för några veckor sedan: Straffen landade på mellan ett och sex års fängelse för rubriceringar som grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott.

Polisen placerade paketet och grep senare två personer.Foto: POLISEN

Under utredningen gjorde polisen bland annat en husrannsakan på ett hotell där man grep en man. Där befann sig också Andres Terreros men han greps aldrig – och kunde i stället lämna Sverige.

Har du uppgifter som kan hjälpa polisen att hitta Andres Terreros? Kontakta polisen på telefon 114 14 eller tipsa Brottscentralen på tips@brottscentralen.se.