Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

GW:s teori: Utländsk liga bakom dubbelmordet

- Kommer man över offrens bankomatkort är det ju perfekt om man dessutom har kännedom om en ickekameraövervakad automat, menar Brottscentralens expert Leif GW Persson
Ett äldre par mördades i sitt eget hem i Mantorp tidigare i sommar.

Polisprofessor Leif GW Persson tror att det är en utländsk liga som ligger bakom det ouppklarade dubbelmordet i Mantorp. Att gärningsmännen tagit ut det mördade parets pengar från en bankomat i grannkommunen är inget konstigt, menar han.

Polisens sista spår efter gärningsmännen i det ouppklarade dubbelmordet i Mantorp slutar i Borensberg. En mindre kommun, tre mil från mordplatsen, som enligt polisen kräver en viss lokalkännedom för att hitta till. Men att utesluta utländska gärningsmän vore ett stort misstag, menar polisprofessor Leif GW Persson.

- Anta att de är kringresande hantverkare eller personer som bara är här i Sverige för att stjäla. Då har de ett skäl att titta sig omkring och då får de ganska snabbt den kännedomen, säger Leif GW Persson.

- Kommer man över offrens bankomatkort är det ju perfekt om man dessutom har kännedom om en ickekameraövervakad automat, tillägger han.

LÄS OCKSÅ: Rån kan ha koppling till mordet på äldre paret 

Dessutom tror han att polisen kommer ha svårt att klara upp dubbelmordet i Mantorp. 

- Om man inte har klarat upp ett mord under en månad eller säkrat sådan bevisning för att i framtiden kunna klara upp det så talar det emot att man kommer kunna göra det, säger Leif GW Persson.

- Statistiken talar starkt emot dem, tillägger han.

Här slutar spåren efter de misstänkta dubbelmördarna.

Det här är det andra dubbelmordet som polisen i Linköping jobbar med att klara upp. Även om det är 13 år sedan det senaste ouppklarade dubbelmordet skedde, så tror GW mer på chanserna att få fast en gärningsperson i det fallet.

- Där har man säkrat sådan bevisning så att det kan klaras upp så fort man hittar en person som ger en DNA-träff. En sådan situation har man inte för dubbelmordet i Mantorp, säger Leif GW Persson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!