Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

GW:s hån mot Horace: ”Hoppas han tar till sig”

Leif GW Persson pikar Horace Engdahl i kvällens ”Brottsjournalen”.Foto: OLLE SPORRONG
Horace Engdahl beskrivs som ”en kåsör med hög svansföring”.Foto: OLLE SPORRONG
Katarina Frostenson och Horace Engdahl.Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES

Horace Engdahl kritiserade nyligen fängelsedomen mot Jean-Claude Arnault.

I TV4:s ”Brottsjournalen” hånas Engdahl nu av Leif GW Persson:

– Han är ungefär på samma nivå som han är som författare. En kåsör med hög svansföring, säger GW.

För snart en månad sedan dömdes den omskrivna kulturprofilen, Jean-Claude Arnault, i tingsrätten till två års fängelse för våldtäkt.

Domen har överklagats till hovrätten, och i väntan på ny rättegång sitter Arnault häktad. 

Några veckor efter att domslutet meddelats uttalade sig akademiledamoten Horace Engdahl i den brittiska tidsskriften Times Literary Supplement.

– Jag är förvånad över att en man kan skickas i fängelse utan att några substantiella bevis presenteras vid rättegången. Vi lever i en farlig tid, sa han bland annat.

 

 

Akademiledamoten Horace Engdahl anländer till Svenska akademiens ordinarie torsdagsmöte i Börshuset i Gamla Stan tidigare i oktober.Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

GW:s hån mot Engdahl

I tisdagens avsnitt av ”Brottsjournalen”, TV4:s nya storsatsning med Jenny Strömstedt och Leif GW Persson, tar man upp Horace Engdahls uttalanden – som sågas vid fotknölarna.

– Han är ungefär på samma nivå som han är som författare. En kåsör med hög svansföring, säger GW, som menar att Horace Engdahl borde ta till sig av hans hårda ord.

 

 

Jenny Strömstedt och Leif GW Persson i kvällens ”Brottsjournalen”.Foto: TV4

GW: ”Utmärkt genomförd rättegång”

GW berättar i programmet att han inte tar allvarligt på Engdahls kritik av den rättsliga processen mot Arnault:

– Jag tycker att det var en alldeles utmärkt genomförd rättegång, och jag har inga problem med bevisningen. Jag skulle inte bli det minsta förvånad om hovrätten fastställer tingsrättens dom, säger GW – som sedan återgår till att pika Engdahl:

– Alldeles uppenbarligen går han ju omkring och tror att det är något systemfel. Den stora haken med våldtäkter är inte att man dömer folk hejvilt, utan att det är utomordentligt svårt att få någon dömd. Det är det som är problemet, säger Leif GW Persson.

”Brottsjournalen” sänds i TV4 på tisdagar 21.00.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.