Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Larm om explosion i skola i Stockholm

Räddningstjänsten beordrades under natten mot måndagen till Sandåkraskolan i Sköndal, nära Farsta i södra Stockholm.

Orsaken: En explosion hade hörts och ett larm utlösts, uppger polisen på sin webbplats.

— Det är något som är kraftigare än en banger som har orsakat de här skadorna, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Larmet om explosionen kom in klockan 00.49.

Enligt polisens webbplats handlar det om Sandåkraskolan på Pepparkaksgränd i Sköndal.

"Räddningstjänsten och polis beordrades till platsen efter uppgifter om att larm utlösts från skolan och att ett kraftigt ljud hörts. Det kunde konstateras att det var hål i en dörr troligen orsakad av någon explosion. Vidare hade även glasrutor krossats", skriver polisen på sin webbplats.

Explosion vid skolans matsal

Enligt Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen har explosionen skett vid skolans matsal.

– Det var ett flertal inringare som har hört en smäll. Sedan utlöstes både en brand och ett inbrottslarm. Vi kom dit och konstaterade att det var ett hål i en dörr och en inbuktning. Man bedömde att det varit någon form av explosion. Vad jag vet finns det inga iakttagelser av några personer. Vi har spärrat av och våra tekniker ska titta på skadorna. 

En förundersökning avseende allmänfarlig ödeläggelse och skadegörelse har inletts inför nattens händelser. En plats har också spärrats av i avvaktan på teknisk undersökning.

Ingen ska ha skadats vid explosionen

Det finns inga uppgifter om att någon skadats av det inträffade, enligt polisen. Polisen har inte heller några uppgifter om någon misstänkt. 

Går det att beskriva hur stora skadorna är?

– Det är hål i dörren, som har tryckts in, och det är skräp i hålet. Man har sagt att skadorna är så pass stora att det inte kan vara fråga om en banger som har orsakat dem. Det bör vara något kraftigare som har orsakat explosionen. Men vi får se när teknikerna har tittat på det.

Texten uppdateras.