Foto: OLLE SPORRONGFoto: OLLE SPORRONG
 Foto: OLLE SPORRONG
Den unge småbarnspappan som misstänks för dubbelmordet greps på fredagen. Foto: LÄSARBILDDen unge småbarnspappan som misstänks för dubbelmordet greps på fredagen. Foto: LÄSARBILD
Den unge småbarnspappan som misstänks för dubbelmordet greps på fredagen. Foto: LÄSARBILD
Småbarnspappan misstänks ha tejpat och brutalt mördat ett äldre par på en gård i Mantorp. Foto: Gustav SveidquistSmåbarnspappan misstänks ha tejpat och brutalt mördat ett äldre par på en gård i Mantorp. Foto: Gustav Sveidquist
Småbarnspappan misstänks ha tejpat och brutalt mördat ett äldre par på en gård i Mantorp. Foto: Gustav Sveidquist

GW: Tror han fick hjälp av en kvinna

Publicerad

Småbarnspappan misstänks ha tejpat och brutalt mördat ett äldre par på en gård i Mantorp – nu sitter han häktad, misstänkt för mord. 

Men Leif GW Persson tror inte att han var ensam.

Han är övertygad om att det finns en för polisen ännu okänd medhjälpare: 

– Det finns en medgärningsman, jag får för mig att det är en kvinna, säger GW till Expressen.

Den 15 september slog maskerad polis till mot ett radhusområde på en mindre ort i Västergötland. I samband med insatsen greps en småbarnspappa i 20-årsåldern, misstänkt för dubbelmordet på ett par på en gård mellan Mantorp och Mjölby i Östergötland mitten av juni. 

De döda är en man i 70-årsåldern och en kvinna i 60-årsåldern

Leif GW Persson säger att den gripne mannen är närmast osannolik som dubbelmördare. Småbarnsfar, tidigare ostraffad och har arbetat inom kommunen. I en jobbansökan beskriver den misstänkte sig själv som "ordentlig, passionerad, noggrann och lätt för att samarbeta med." Men det ska finnas en annan, mörk sida också. Det vittnar personer i hans umgängeskrets om.

 

LÄS MER: GW: Planerade gärningar, gärningsmän som söker upp sina offer

– Han är helt ostraffad, till och med skötsam. Han är matlagningsintresserad. Han är egentligen så jävla "fel" att det dånar om det. Men det är han som har gjort det, menar GW. 

Den unge småbarnspappan som misstänks för dubbelmordet greps på fredagen.Foto: LÄSARBILD

Bunden till brottplatsen via DNA

Den misstänkte kan bindas till mordplatsen, gården utanför Mantorp, genom DNA-spår. Det har bekräftats från åklagarhåll.

– Han bunden på ett sådant sätt att det där kommer han inte att kunna klara sig ur. Hans DNA sitter på "fel ställe", säger Leif GW utan att gå in på var någonstans. 

Chefsklagare Pär Andersson har liknat dubbelmordet vi en avrättning

Samtidigt har åklagaren Eva Nemec Nordh har berättat att speciella typer av tejp, som säkrats på brottsplatsen, är högintressanta för utredningen. 

– Just den kombinationen har den misstänkte personen inhandlat under relevant tid. När vi kunde identifiera tänkbara inhandlingsställen kunde vi identifiera vilka som köpt dem, sa hon då. 

Vice chefsåklagare Eva Nemec Nordh.Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

GW: "Jag får för mig att det är en kvinna"

Samtidigt säger GW att polisen har mycket kvar att jobba med i utredningen kring dubbelmordet: Han är övertygad om att den misstänkte inte var ensam när han slog till mot det äldre paret:

– Det finns en medgärningsman, jag får för mig att det är en kvinna, säger GW. Jag får för mig att det är där det kan finnas någon koppling som även förklarar hans beteende. 

En kvinna – varför det?

– Jag vet inte varför, jag får för mig det.

Vad kan ha fått en ostraffad och till synes skötsam ung man att göra det här?

– Det är jävla konstigt. Det måste vara något mer än enbart pengar. Han har ju ingen dålig ekonomi. Men pengar och värdesaker har det försvunnit från brottplatsen. Det finns något annat också, något som jag inte riktigt kan sätta fingret på. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag