Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

GW: Johanna Möllers krav är helt poänglöst

Publicerad

Johanna Möller ville göra en ny provkörning för att bevisa sin oskuld men fick avslag.

Leif GW Persson har själv provkört sträckan mellan Möllers bostad och familjens sommarstuga – och han sågar hennes teori.

– Det finns gott utrymme för henne tidsmässigt. Jag tror att den där biten är klarlagd väldigt korrekt, säger han.

På tisdagsmorgonen inleds hovrättsförhandlingen mot Arbogakvinnan Johanna Möller och hennes tidigare sambo Mohammad Rajabi.

Möller fälldes på samtliga åtalspunkter – inklusive mord på sin pappa Göran Möller, mordförsök på sin mamma samt anstiftan till mord på sin make Aki Paasila.

Men Arbogakvinnan fortsätter hävda sin oskuld. Professor Leif GW Persson menar att det finns goda chanser för Möller att frikännas för anstiftan till mord på maken Aki Paasila, som hittades drunknad i Hjälmaren 2015.

 

LÄS ÄVEN: Johanna Möllers liv bakom galler

 

"De har ingen gärningsbeskrivning"

Persson kritiserar både åklagarnas bevisning och försvarsadvokatens insats gällande mordet på Paasila.

– De har ingen gärningsbeskrivning men hon är ändå dömd för det. Hade hon bara haft ett kompetent ombud, för det hade hon faktiskt inte, säger han och fortsätter:

– Hon har inte klarat av att göra det praktiska här. Och den biten gick man förbi med förvånansvärd lätthet.

Johanna Möller ville göra en ny provkörning för att bevisa sin oskuld men fick avslag.Foto: SVEN LINDWALL

Även om Johanna Möller skulle frias för mordet på Aki Paasila så kommer det troligtvis inte att få någon större påverkan för påföljden, menar Leif GW Persson.

 

LÄS ÄVEN: Johanna Möllers förvanling genom åren

 

Tror på livstid igen för Johanna Möller

– Jag tror inte att det kommer ändra hennes livstidsdom. Det kommer heller naturligtvis inte att ändra domen mot hennes dåvarande pojkvän för han fanns inte ens i Sverige vid den tidpunkten. Men det kommer påverka Paasilas anhöriga i och med att de inte längre få något skadestånd.

I sista stund inför hovrättsförhandlingen försökte Johanna Möller via sin advokat Amanda Hikes att begära en ny provkörning  av sträckan mellan sommarstugan i Arboga, där föräldrarna mördades, och hennes bostad i Eskilstuna.

Leif GW Persson: Jag har provkört sträckan

Möller, som själv krävt att få sitta med i bilen, menar att en sådan provkörning skulle kunna bevisa hennes oskuld eftersom tidpunkterna inte går ihop. Men både åklagaren och hovrätten har avfärdat kravet.

Nu skjuter även Leif GW Persson ner Möllers krav, som han menar inte har någon betydelse.

– Nej det tror jag inte, jag har provkört där och det finns gott utrymme för henne tidsmässigt. Jag tror att den där biten är klarlagd väldigt korrekt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag