Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

GW: Johanna Möllers krav är helt poänglöst

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Johanna Möller ville göra en ny provkörning för att bevisa sin oskuld men fick avslag.

Leif GW Persson har själv provkört sträckan mellan Möllers bostad och familjens sommarstuga – och han sågar hennes teori.

– Det finns gott utrymme för henne tidsmässigt. Jag tror att den där biten är klarlagd väldigt korrekt, säger han.

På tisdagsmorgonen inleds hovrättsförhandlingen mot Arbogakvinnan Johanna Möller och hennes tidigare sambo Mohammad Rajabi.

Möller fälldes på samtliga åtalspunkter – inklusive mord på sin pappa Göran Möller, mordförsök på sin mamma samt anstiftan till mord på sin make Aki Paasila.

Men Arbogakvinnan fortsätter hävda sin oskuld. Professor Leif GW Persson menar att det finns goda chanser för Möller att frikännas för anstiftan till mord på maken Aki Paasila, som hittades drunknad i Hjälmaren 2015.

 

LÄS ÄVEN: Johanna Möllers liv bakom galler

 

"De har ingen gärningsbeskrivning"

Persson kritiserar både åklagarnas bevisning och försvarsadvokatens insats gällande mordet på Paasila.

– De har ingen gärningsbeskrivning men hon är ändå dömd för det. Hade hon bara haft ett kompetent ombud, för det hade hon faktiskt inte, säger han och fortsätter:

– Hon har inte klarat av att göra det praktiska här. Och den biten gick man förbi med förvånansvärd lätthet.

Johanna Möller ville göra en ny provkörning för att bevisa sin oskuld men fick avslag. Foto: SVEN LINDWALL

Även om Johanna Möller skulle frias för mordet på Aki Paasila så kommer det troligtvis inte att få någon större påverkan för påföljden, menar Leif GW Persson.

 

LÄS ÄVEN: Johanna Möllers förvanling genom åren

 

Tror på livstid igen för Johanna Möller

– Jag tror inte att det kommer ändra hennes livstidsdom. Det kommer heller naturligtvis inte att ändra domen mot hennes dåvarande pojkvän för han fanns inte ens i Sverige vid den tidpunkten. Men det kommer påverka Paasilas anhöriga i och med att de inte längre få något skadestånd.

I sista stund inför hovrättsförhandlingen försökte Johanna Möller via sin advokat Amanda Hikes att begära en ny provkörning  av sträckan mellan sommarstugan i Arboga, där föräldrarna mördades, och hennes bostad i Eskilstuna.

Leif GW Persson: Jag har provkört sträckan

Möller, som själv krävt att få sitta med i bilen, menar att en sådan provkörning skulle kunna bevisa hennes oskuld eftersom tidpunkterna inte går ihop. Men både åklagaren och hovrätten har avfärdat kravet.

Nu skjuter även Leif GW Persson ner Möllers krav, som han menar inte har någon betydelse.

– Nej det tror jag inte, jag har provkört där och det finns gott utrymme för henne tidsmässigt. Jag tror att den där biten är klarlagd väldigt korrekt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!