Minst fyra beväpnade och maskerade rånare slog på tisdagsförmiddagen till mot butiken.Minst fyra beväpnade och maskerade rånare slog på tisdagsförmiddagen till mot butiken.
Minst fyra beväpnade och maskerade rånare slog på tisdagsförmiddagen till mot butiken.
Mari och hennes syskon åkte till butiken så fort de fick höra om rånet.Mari och hennes syskon åkte till butiken så fort de fick höra om rånet.
Mari och hennes syskon åkte till butiken så fort de fick höra om rånet.
Rånarna hade stora säckar med sig som de tog alla smycken i.Rånarna hade stora säckar med sig som de tog alla smycken i.
Rånarna hade stora säckar med sig som de tog alla smycken i.
Stefan Dangardt vid polisen i Bergslagen berättar att de fick larmet om rånet vid 10.40 på tisdagsförmiddagen.Stefan Dangardt vid polisen i Bergslagen berättar att de fick larmet om rånet vid 10.40 på tisdagsförmiddagen.
Stefan Dangardt vid polisen i Bergslagen berättar att de fick larmet om rånet vid 10.40 på tisdagsförmiddagen.
Övervakningsfilmen visar det dramatiska rånet i guldbutiken Dahlströms guld i centrala Örebro.Övervakningsfilmen visar det dramatiska rånet i guldbutiken Dahlströms guld i centrala Örebro.
Övervakningsfilmen visar det dramatiska rånet i guldbutiken Dahlströms guld i centrala Örebro.

Här rånas guldbutiken på smycken för tre miljoner

Publicerad

Övervakningsfilmen visar det dramatiska rånet i guldbutiken Dahlströms guld i centrala Örebro. Minst fyra beväpnade och maskerade rånare slog på tisdagsförmiddagen till mot butiken. 

Efter att ha forcerat dörren, skjutit upp i taket och tvingat in personalen i matrummet, försvann de med guldsmycken värda minst tre miljoner. 

– De tog allt vi hade, berättar butiksägarens dotter.

Den dramatiska sekvensen från övervakningsfilmen visar hur rånarna börjar med att ta sönder dörren till butiken. Där inne befinner sig ägaren och dennes svärson. 

Butiksägarens dotter Mari Alsabte berättar:

– Först kom två av rånarna in och sen två till. De sköt upp i taket och tvingade in min mamma och min systers man in i matrummet så de inte skulle se något. Rånarna hade stora säckar med sig som de sen tog alla smycken i. Vi blev av med smycken för över tre miljoner. 

Mari och hennes syskon åkte till butiken så fort de fick höra om rånet.

– Jag åkte dit för att stötta dom. Min mamma mådde jättedåligt så hon fick åka till sjukhuset.  Pappa är jättechockad, ja vi är alla väldigt chockade. 

– Min mamma mådde jättedåligt så hon fick åka till sjukhuset. Pappa är jättechockad, ja vi är alla väldigt chockade, säger Mari Alsabte.

"Det kändes som en film"

Ett vittne berättar för Brottscentralen hur hon hörde någon som skrek och då tittade mot guldbutiken. 

– Jag höll i mobilen samtidigt så jag började filma när jag såg vad som hände. Rånarna var väldigt stressade och hoppade in i en vit Volvo. Två av dom hann knappt in i bilen innan den började köra. Sekunderna jag såg dom kändes så långa, även om det inte var det. Vi var flera som såg rånet, det kändes som en film, helt overkligt. Att detta händer i Örebro en regnig förmiddag.

Flyktbilen, en stulen vit Volvo hittades vid Oskarsparken i Örebro.

Hittade flyktbilen 

Stefan Dangardt vid polisen i Bergslagen berättar att de fick larmet om rånet vid 10.40 på tisdagsförmiddagen.

– Tjugo minuter senare hade vi hittat flyktbilen, en stulen vit Volvo som stod parkerad vid Oskarsparken i Örebro. Och där slutar spåren just nu. Tyvärr är ingen gripen ännu. 

Patruller från flera distrikt arbetade med rånet, men på grund av dåligt väder kunde ingen helikopter skickas upp. 

– Vi tar tacksamt emot tips om folk sett något i samband med rånet, på nummer 114 14. 

 

Relaterade ämnen
Hafiz Muhammad Imran
Hafiz Muhammad Imran

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag