Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna attackerad med yxa – förd till sjukhus

Vid 14.33 fick polisen in ett larm om en pågående misshandel. Ett blodigt område utomhus spärrades av i Gottsunda i Uppsala.Foto: / Mikael Franzen

Kvinnan fördes till sjukhus under tisdagen efter ett blodigt angrepp med yxa utomhus i ett bostadsområde i Uppsala.

Kvinnan hade begärt att få ett kontaktförbud, men nekats. 

Så sent som i förra veckan ville en åklagare få mannen häktad – något som en domstol då avslog. 

Larmet om det misstänkta kom in till polisen vid 14.33 på tisdagen. Polisen fick in det som en pågående misshandel – ett blodigt område utomhus spärrats av i bostadsområdet i Gottsunda, Uppsala.

– Av uppgifterna bedömer vi att det är personer runtomkring som ringer. Det har hänt utomhus, säger Johan Thalberg vid polisen. 

En misstänkt jagades

– Vi kan inte säga så mycket ännu, vi söker efter misstänkta gärningsmän, sa Lisa Sannervik vid polisen i Uppsala inledningsvis.

Polisen hade då inte koll på hur många som ska ha attackerat offret – en kvinna. Sen meddelade polisen att en misstänkt söks.

– Det handlar om en misshandel, men händelseförloppet kan jag inte säga något om, säger Lisa Sannervik vidare.

– En person är förd till sjukhus. Det kom in som en pågående misshandel.

Kvinna misshandlad med yxa

Senare meddelade polisen att den skadade kvinna misshandlats med en yxa. Rubriceringen är försök till mord. 

Polisen skriver att:

” ... en kvinna blivit misshandlad av en person med yxa. Misshandeln har skett utomhus och polisen är på plats för att säkra spår och söka efter personen som utfört misshandeln”, uppger polisen.

– Hon har blivit skadad, det rubriceras som mordförsök. Hon har körts direkt till sjukhus, men jag har inga närmare uppgifter om hennes skador, säger Johan Thalberg vid polisen.

Misstänkte överlämnade sig till polisen

Polisen sökte under eftermiddagen efter den misstänkte gärningsmannen. Vid 18.16 meddelade de via sin hemsida att han överlämnat sig själv till polisen:

”På eftermiddagen inkommer en man till Uppsala polisstation och uppger att han är skyldig till mordförsöket. Polisen griper mannen under lugna omständigheter.” 

Mannen är nu anhållen, misstänkt för mordförsök, enligt UNT.

– Det är enligt de uppgifter vi har en person som har utfört det här mordförsöket, säger Johan Thalberg vid polisen. 

Hade kontaktförbud gentemot kvinnan

Enligt uppgift hade kvinnan som han misstänks ha attackerat under tisdagen begärt att kontaktförbud skulle meddelas mannen, något som nekats av en åklagare.

En åklagare ville också få mannen häktad efter en domstolsförhandling, men domstolen avslog begäran. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.