Fyra personer misstänks för våldtäkt av 14-årig flicka

Publicerad

Fyra personer är skäligen misstänkta för att ha våldtagit en 14-årig flicka tidigare i sommar.

Våldtäkten ska ha ägt rum i en lägenhet.

"Utredningsarbetet som bedrivits är bland annat tekniska undersökningar, förhör med brottsoffret och vittnen", skriver polisen via sin hemsida.

Brottet ska ha begåtts den 14 juni i en lägenhet i Västerås. Fyra personer, varav tre är 16 år gamla och en är 14, är skäligen misstänkta. Polisen skriver via sin hemsida:

"Fyra gärningsmän är skäligen misstänkta för en våldtäkt mot en fjortonårig flicka. Brottet har skett i en lägenhet i Västerås. Brottet skedde den 14 juni."

Hålls förhör med offret

Häktningsförhandlingen är planerad till i dag, onsdag, för de tre som är 16 år gamla. Den tredje misstänkte, som alltså är 14 år gammal, tas om hand av sociala myndigheter då han inte är straffmyndig.

"Utredningsarbetet som bedrivits är bland annat tekniska undersökningar, förhör med brottsoffret och vittnen. Utredningsarbetet fortsätter och ingen ytterligare information kan i nuläget lämnas", skriver polisen vidare.

Varför polisen i Västmanland gick ut med information om den misstänkta våldtäkten och häktningsförhandlingen just nu är okänt för LKC-befäl Ivan Åslund, som Expressen talar med under eftermiddagen. Han utgår i från det har med häktningsförhandlingen att göra. 

– Förhandlingen är nog inte öppen för allmänhet och medier eller så, eftersom det handlar om unga personer. Men det är ändå en förhandling som är känd. Jag tror det kan vara därför, men vet inte säkert, säger han. 

Polisen uppdaterade texten på sin hemsida senare under dagen och skrev att häktningsförhandlingen var planerad till onsdagen eller torsdagen – och för Ivan Åslund var det oklart om förhandlingen blev av eller inte.  

Relaterade ämnen
Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag