Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Friande dom i Fittja-målet överklagas av Massi Fritz

Kvinnans målsägarbiträde Elisabeth Massi Fritz har överklagat domen. Foto: MICHAELA HASANOVIC
Södertörns tingsrätt. Foto: OLLE SPORRONG

Målsägarbiträdet Elisabeth Massi Fritz, som företräder kvinnan som anmält fem män för gruppvåldtäkt i Fittja, överklagar tingsrättens friande dom. 

Utslaget i Södertörns tingsrätt har redan tidigare överklagats av åklagaren. 

Sammanlagt fem män åtalades i målet, tre av dem för grov våldtäkt och två för medhjälp till brottet. Alla friades av tingsrätten strax före jul, men domstolen kritiserade i hårda ordalag polisutredningen.

I tingsrättens dom ägnas ett flera sidor långt parti åt att redogöra för vad domstolen ansåg vara brister i polisutredningen. Dessa brister handlar bland annat om att fel trapphus pekats ut och undersökts, hur kvinnans uppgifter hanterats av polis och att kvinnans utpekanden av misstänkta gärningsmännen inte skedde på ett korrekt sett.

– Alla parter har varit överens om att utredningen haft brister. Under förhandlingen har det blivit tydligt att den grund som åtalet bygger på sviktar, har Erica Hemtke, chefsrådman, tidigare sagt till Expressen. 

På fredagen lämnade åklagare Markus Hankkio in en överklagan till Stockholms tingsrätt. 

 

LÄS MER: Elisabeth Massi Fritz och Leif GW Persson i ordbråk om Fittja-domen 

Männen nekar till alla anklagelser

Kvinnan har detaljerat beskrivit hur hon våldtagits av uppemot tio olika män under flera timmar i Fittja utanför Stockholm. 

Sperma som hittats på hennes kläder har kunnat knytas till tre av de åtalade männen, men de nekar till alla anklagelser och säger att sexet var frivilligt och utgjorde betalning för narkotika.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!