Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Förlängd åtalstid begärd för Rakhmat Akilov

Rakhmat Akilov är misstänkt för terrordådet i Stockholm.
Fem personer dog i terrorattacken på Drottninggatan i centrala Stockholm. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Rakhmat Akilov, 39, sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för terrordådet på Drottninggatan i Stockholm den 7 april 2017.

Akilov har erkänt att han kapade lastbilen och körde ihjäl sina fem offer.

Nu begärs förlängd åtalstid i fallet, uppger åklagarmyndigheten.

Tidpunkt för eventuell häktningsförhandling är ännu inte bestämd, framgår vidare i pressmeddelandet från åklagarmyndigheten.

Det är inte första gången åtalstiden förlängs i terrorärendet. Sist var den 30 augusti. Dagen därpå omhäktades den misstänkta terroristen Rakhmat Akilov, som själv erkänt attentatet på Drottninggatan i Stockholm den 7 april i år.

Akilovs försvarsadvokat Johan Eriksson skrev då i ett sms:

"Jag har ingen annan kommentar än att utredningen inte är klar ännu."

Akilov "nöjd" med dådet

Terrordådet utfördes i centrala Stockholm där Rakhmat Akilov, 39, från Uzbekistan misstänks ha stulit en lastbil för att sen meja ner människor på Drottninggatan. De fem dödsoffren är: Ebba Åkerlund, 11, Lena Wahlberg, 69, Maïlys Dereymaeker, 31, Chris Bevington, 41 och Marie Kide, 66.

Uppgifter till Expressen gör gällande att Akilov sagt sig vara "nöjd". Det finns också uppgifter om att Akilov har kopplingar till terrorgruppen IS.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!