Brottsoffret ska ha varit och ätit på Burger king i centrala Uppsala och lämnat snabbmatsrestaurangen tidigt på morgonen – vid 03.30-tiden – på valborgsmässoafton. Foto: MICHAEL CONROYBrottsoffret ska ha varit och ätit på Burger king i centrala Uppsala och lämnat snabbmatsrestaurangen tidigt på morgonen – vid 03.30-tiden – på valborgsmässoafton. Foto: MICHAEL CONROY
Brottsoffret ska ha varit och ätit på Burger king i centrala Uppsala och lämnat snabbmatsrestaurangen tidigt på morgonen – vid 03.30-tiden – på valborgsmässoafton. Foto: MICHAEL CONROY
Sex män jagas efter en misstänkt kidnappning i centrala Uppsala på Valborg.Sex män jagas efter en misstänkt kidnappning i centrala Uppsala på Valborg.
Sex män jagas efter en misstänkt kidnappning i centrala Uppsala på Valborg.

Fördes bort vid Burger king – våldtogs i flera timmar

Publicerad

Två personer ska ha kidnappats utanför Burger king för att sen föras till en lägenhet – där ska en av personerna ha gruppvåldtagits i flera timmar.

Det uppger P4 Uppland efter att ha tagit del av en polisanmälan.

Vidare uppger polisen att de tagit del av övervakningsbilder från snabbmatsrestaurangen.

Sex män jagas sen tidigare i maj, efter en misstänkt kidnappning och gruppvåldtäkt i centrala Uppsala på Valborg. Brotten ska ha begåtts den 30 april.

Expressen har tidigare kunnat berätta att fallet utreds av polisens hatbrottsgrupp, den grupp som hanterar fall där hatbrottsmotiv eller demokratihotande motiv misstänks ligga bakom ett brott.

– Det handlar om grova brott. Människorov och våldtäkt, gruppvåldtäkt, har polisinspektör Göran Stanton, som utreder brottet, tidigare sagt.

Och nu kommer nya uppgifter om händelserna. Sveriges Radios P4 Uppland har tagit del av polisanmälan som föranledde utredningen. Där finns uppgifter som pekar på att brotten var planerade, enligt P4 Uppland.

Pistolhotades

Brottsoffret ska ha varit och ätit på Burger king i centrala Uppsala och lämnat snabbmatsrestaurangen tidigt på morgonen – vid 03.30-tiden – på valborgsmässoafton. När personen lämnade restaurangen – tillsammans med ytterligare en person – ska de båda ha blivit hotade med pistol, fått huvor över ansiktena och sen blivit intvingade i en svart skåpbil, enligt P4 Upplands uppgifter.

De kidnappade personerna ska därefter ha körts till en lägenhet. Där ska i alla fall en av de kidnappade ha våldtagits i mellan två och tre timmar, av sex män, enligt P4 Uppland.

Film från Burger king

P4 Uppland skriver att brottsoffret inte har kunnat peka ut lägenheten eller de misstänkta gärningspersonerna.

Det enda polisen vill uttala sig om är att de tagit del av en film från övervakningskamerorna på den aktuella Burger king-restaurangen.

Relaterade ämnen
Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag