Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flickvän: Såg influencern preparera dödssprutan

Foto: Polisen / Polisen
Den misstänkte influencern.

Den populäre influencern står åtalad för att ha mördat sin exflickvän.

Nu har en annan kvinna vittnat om att hon såg mannen preparera dödssprutan tidigare samma dag.

– Han ville försöka sätta dit henne. Han vill ha något på henne för hon hade så mycket på honom, sa kvinnan i sitt vittnesmål i den pågående rättegången.

Mannen har under de senaste åren varit en influencer, med tiotusentals följare på sociala medieplattformar som Instagram och Snapchat.

Under de senaste månaderna har han suttit frihetsberövad, misstänkt för att ha mördat sin exflickvän och nu lider rättegången mot sitt slut.

Kvinnan hittades död i badkaret i sin bostad i Solna i augusti i fjol. Dödsfallet bedömdes inledningsvis vara ett självmord, men bytte sedan riktning till en mordutredning.

Influencern misstänks ha injicerat kvinnan med en dödlig dos av det narkotikaklassade läkemedlet – för att sedan själv slå larm till polisen nästa morgon.

På tisdagen framträdde ett av åklagarens nyckelvittnen för att vittna i den pågående rättegången.

Vittnet i fråga var influencerns flickvän vid tidpunkten för det misstänkta mordet. Från vittnesbåset berättade hon att han pratat om att skada exet, antingen via att få hennes fingeravtryck på en pistol eller genom att få in tramadol i hennes kropp.

– Han ville försöka sätta dit henne. Han vill ha något på henne för hon hade så mycket på honom, sa vittnet.

– Han ville att hon skulle bli av med sitt barn.

I sitt vittnesmål återberättade kvinnan en scen som hon menar utspelade sig i hennes lägenhet ett antal timmar innan influencerns exflickvän dog.

– Han står i köket och jag sitter i soffan. Och det är öppen planlösning så jag ser ju hela tiden var han gör och han står vid diskhon i köket och krossar tramadol i en kastrull.

Influencern själv har påstått att han vid tidpunkten preparerade en dopningsspruta för sig själv.

– Det stämmer inte, enligt kvinnan.

För att?

– För att det var inte det han gjorde.

När kvinnan förhördes under utredningens gång sa hon inget om att hon sett influencern preparera någon spruta. På fråga berättar hon varför:

– Jag var rädd.

För?

– För honom.

Rättegången mot influencern avslutas 25 mars.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.