Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Flickans skräckdygn med ökända våldtäktsmannen

Foto på den misstänka serievåldtäktsmannen. Foto: Polisen
Den misstänka 39-åringen syns leende på ett tåg. Foto: POLISEN

Under tre skräckdygn ska en 17-årig flicka ha drogats, våldtagits och misshandlats av en 39-årig man. 

Han ska ha hotat att döda henne och hennes familj om hon gick till polisen. 

– Jag kunde inte fly eller någonting, har flickan sagt i förhör.

Flickan som var 17 år vid tiden för de misstänkta övergreppen träffade mannen på en snabbmatsrestaurang i Örebro i december förra året. Mannen som utgav sig för den falska identiteten ”Paul, 27, från Kalmar” ska ha tagit kontakt med flickan, uppvaktat henne och därefter ska de ha hållit kontakten.

När de senare träffades i maj förra året ska flickan ha hamnat i en mardrömssituation. I en park i Örebro blev hon drogad och bortrövad enligt åtalet. 

Flickans skräckdygn med serievåldtäktsmannen

På olika platser mellan Örebro och Stockholm ska mannen ha kört runt, bundit fast, drogat, slagit och våldtagit henne. Övergreppen ska ha skett vid en lada, i en stuga, på en offentlig toalett i ett köpcentrum i Stockholm och på ett vandrarhem. 

– Jag vaknade upp i en stuga bredvid en fotbollsplan. Jag var fastbunden med både händer och fötter, har flickan berättat i förhör.

Här i en park i Örebro började det som kom att bli tre skräckdygn för den då 17-åriga flickan. Foto: POLISEN


Flickan berättar även i förhör hur mannen bland annat ska ha tvingat ner henne på golvet i framsätet på bilen de färdades runt i och slagit henne upprepade gånger över hela kroppen med sparkar och knytnävsslag. 

Misshandeln gav henne flera skador, däribland brutna revben. Den 39-åriga mannen ska även ha tvingat i henne narkotika och hon ska därför ha tuppat av och vaknat upp på olika platser där övergreppen upprepat sig under mycket långa perioder. 

– Han sa på ett aggressivt sätt att jag skulle ta dem. Jag tog dem, uppgav flickan i förhör när hon berättade om hur hon drogats. 

Mannen ska även ha tagit flickans mobiltelefon och enligt åtalet ”krossat den helt och hållet” så att hon inte kunde ringa efter hjälp. 

– Sen drog han sönder min telefon. Jag kunde inte höra av mig jag kunde inte fly eller någonting. 

Lyckades fly – efter tre dagars fångenskap

Men på ett vandrarhem på Södermalm i Stockholm ska flickan efter tre dagar i mannens fångenskap ha lyckats fly. På vägen hem fick hon låna en mobiltelefon och kunde då ringa sin mamma som tillsammans med flickan tog kontakt med polisen. Personal på vandrarhemmet har i förhör förklarat hur ”Paul, 27” checkat in sig själv och ”sin dotter” och uppträtt nervöst. 

Här fångas den 39-åriga mannen på bild på vandrarhemmet där han ska ha hållit flickan fången. Foto: Polisen

Åklagaren skriver i sin stämningsansökan att mannen visat ”särskild hänsynslöshet och råhet".

39-åringen ska både under och efter övergreppen ha hotat att döda både flickan och hennes familj för att tysta henne. Han ska även ha sagt sig ha filmat övergreppen som han tänkt lägga ut på internet. 

– Han säger att han filmade mig som han skulle lägga ut om jag gick gå till polisen, säger flickan i förhör.  

39-åringen har tidigare gett sig på kvinnor på liknande sätt. Redan 2004 dömdes han för grov våldtäkt, olaga frihetsberövande och sexuellt utnyttjande av minderårig.

2009 dömdes han på nytt, då till åtta års fängelse för grov våldtäkt mot två 17-åriga flickor som han ska ha frihetsberövad, kört runt och upprepade gånger våldtagit. Dessutom dömdes han så sent som i oktober i fjol till fängelse i två och tre månader för grov misshandel, en händelse som inträffade dagar för kidnappningen av den då 17-åriga flickan. 

Flydde till Thailand

Kort efter de misstänkta övergreppen förra året flydde 39-åringen till Thailand men blev internationellt efterlyst. Den 8 juni förra sommaren greps han och fördes till Sverige. Under tiden som ”Paul, 27” befann sig i Thailand ska han via sociala medier kontaktat flickan och upprepade gånger hotat henne till livet. 

– Jag hävdar att han begått fyra fall av grov våldtäkt. Han och flickan var bekanta med varandra, säger åklagare Christine Chi till SVT Nyheter. 

Förutom människorov och grov våldtäkt åtalas mannen också för övergrepp i rättssak. 39-åringen nekar till våldtäkt men erkänner misshandel av flickan. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!