Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flicka våldtagen i centrala Stockholm

Stadshuset i Stockholm.
Foto: NILS JAKOBSSON/BILDBYRÅN

Polisen utreder en misstänkt grov våldtäkt mot en flicka.

Brottet ska ha skett utomhus i närheten av Stadshuset i Stockholm tidigt på söndagsmorgonen.

Inga gripanden har gjorts och de två gärningsmännen befinner sig fortfarande på fri fot.

Det var strax före klockan 06 på söndagsmorgonen som en minderårig person larmade om att hon hade blivit våldtagen av två män. Händelsen utreds nu och rubriceras som grov våldtäkt.

Brottet ska ha skett utomhus i centrala Stockholm, i trakterna kring Tegelbacken, Centralbron och Stadshuset.

Under söndagsmorgonen arbetade polisen på platsen och utförde en teknisk undersökning. Gärningsmännen kan ha fångats på övervakningsbilder från T-centralen, enligt uppgifter till Aftonbladet, och polisen bekräftar för Expressen att man enligt standardförfarande kontrollerar vad övervakningskameror i närheten har fångat på film i samband med händelsen.

– Vi pratar med folk som kan tänkas ha upplysningar. Målsäganden var tillsammans med en vän som avlägsnade sig, säger Anna Westberg på Stockholmspolisens regionledningscentral.

Gärningsmän på fri fot

Efter brottet försvann gärningsmännen från platsen. De befinner sig fortfarande på fri fot.

– Det är ingen som är gripen. Den första delen av insatsen är avslutad och nu har vi lämnat över det till utredare som får fortsätta arbeta med det här ärendet, säger Anna Westberg.

I nuläget har polisen inget signalement på gärningsmännen att gå ut med.

Efter händelsen togs flickan om hand av sjukvården. Några ytterligare detaljer om hennes fysiska status har polisen inte vid lunchtid på söndagen.

– Det finns en särskild del av Södersjukhuset som hanterar våldtagna kvinnor och män. Dit åkte man  även i det här fallet. Någon ytterligare status om hennes tillstånd har jag inte fått, säger Anna Westberg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.