Fem gripna – efter kidnappningsdrama

Kidnappningsdramat ska ha inträffat i Täby kommun, norr om Stockholm.
Foto: Google Maps

Fem personer har gripits av polisen, misstänkta för inblandning i ett kidnappningsdrama i Stockholm. 

– Allt började med att det kom in ett samtal om mystiska personer i området, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Enligt källor till Aftonbladet ska polisen ha anträffat en man utomhus – bakbunden med en plastpåse över huvudet.

Fem personer har gripits misstänkta för människorov och försök till människorov i Täby kommun, skriver Stockholmspolisen på sin webbplats. Larmet om den misstänkta kidnappningen kom in till polisen på söndagskvällen.

Larmet som inkom klockan 21.11 innehöll uppgifter om att mystiska personer rörde sig i ett område i Hägernäs i Täby kommun.

Kjell Lindgren vid polisen: Minst fem personer misstänkta

– När vi kom dit så hittade vi en person som man bedömde var utsatt för någon form av människorov, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid Stockholmspolisen. När man började kontrollera personer runt i kring så fick man klart för sig att minst fem personer hade deltagit i det här. När de fortsatte att göra kontroller så fanns det ytterligare två brottsoffer, som varit utsatta. Men vad det är för brottsrubricering där känner jag inte till. 

Enligt källor till Aftonbladet ska polisen ha anträffat en man utomhus, som var bakbunden hade en plastpåse som var trädd över huvudet. 

Samtliga anhållna misstänkta för inblandning i människorov

Är samtliga brottsoffer män?

– Jag har inga som helst personuppgifter, säger Kjell Lindgren. 

Vem larmade polisen?

– Det framgår enbart att det kom genom larmnumret 112. 

De gripna anhölls senare av åklagare, misstänkta för olika delaktigheter i människorov och försök tillmänniskorov. "Det finns i nuläget ingen information om personskador. Brottsplatsen ska genomgå teknisk undersökning under dagen", skriver polisen. Det är oklart vad som ligger bakom det misstänkta människorovet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.