Den sista säkra iakttagelsen av Fatima Berggren gjordes i Västerås den 18 maj. Foto: polisenDen sista säkra iakttagelsen av Fatima Berggren gjordes i Västerås den 18 maj. Foto: polisen
Den sista säkra iakttagelsen av Fatima Berggren gjordes i Västerås den 18 maj.  Foto: polisen
Polisen inledde en förundersökning gällande människorov den 1 juni. Foto: polisenPolisen inledde en förundersökning gällande människorov den 1 juni. Foto: polisen
Polisen inledde en förundersökning gällande människorov den 1 juni. Foto: polisen

Fatima, 57, kan ha blivit kidnappad: "Fruktansvärt"

Publicerad

Fatima Berggren, 57, har varit försvunnen från sitt hem i Västerås sedan mitten av maj.

Polisen misstänker nu att hon kan ha blivit kidnappad och vädjar till allmänheten om hjälp.

– Det känns fruktansvärt. Det känns inte som ett naturligt försvinnande, säger Fatimas dotter Stefanie Christi Berggren. 

Den sista säkra iakttagelsen av Fatima Berggren, 57, gjordes i Västerås den 18 maj i år. Sex dagar senare, den 24 maj, anmäldes hon försvunnen. Sedan dess har polisen, hennes anhöriga och organisationen Missing People sökt efter henne med hjälp av spårhundar – men utan resultat. 

– Jag talade med henne i telefon på kvällen och det var någon mer som såg henne, säger hennes dotter Stefanie Christi Berggren.

Hon berättar att Fatima brukade äta middag hos sin dotters pappa – men slutade plötsligt dyka upp och höra av sig.

– Hon brukar inte göra det. Hon är otroligt social och kontaktsökande som person, säger dottern Stefanie.

Hon är nu orolig för sin mamma.

– Jag mår fruktansvärt och är extremt oroad – det har gått alldeles för länge.

"Det har gått alldeles för länge," säger Fatimas dotter Stefanie Christi Berggren. Foto: Brottscentralen

150 förhör har hållits

Polisen har sedan försvinnandet hållit över 150 förhör, gjort tekniska undersökningar och fått in information som tyder på att försvinnande inte är frivilligt. 

Den 1 juni inledde därför polisen en förundersökning gällande människorov. 

– Den samlade bedömningen gör att det finns skäl att misstänkta att hon har blivit utsatt för ett väldigt grovt brott, säger Jonas Partheen, presstalesperson Region mitt.

Finns det någon misstänkt?

– I nuläget sitter ingen frihetsberövad.

Riktar sig mot allmänheten

Nu väljer polisen att vädja till allmänheten för att hitta försvunna Fatima Berggren, 57.

– Vi vet inte var hon befinner sig – därför går vi ut till allmänheten för att få in tips och iakttagelser, säger Jonas Partheen. 

– Det är klart att Västerås är ett intressant område, men vi utesluter inte att hon kan finnas på andra platser.

Har du tips eller iakttagelser att lämna i fallet, ring polisen på 114 14.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag