Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Familjens mardrömsnatt – rånades brutalt i hemmet

Det var i måndags natt som familjen utsattes för ett brutalt överfall i sitt hem i Upplands-Bro. Foto: Amanda van Tol
– Vår 17-åring fick en pistol riktad mot sitt huvud, säger mamman. Foto: Amanda van Tol
Mamman och hennes familj misstänker att rånarna valde ut just deras hem. Foto: Amanda van Tol
Pappan, 17-åringen och vännen fördes alla till sjukhus. Foto: Amanda van Tol

Mamman låg och sov med familjens två yngsta barn när fyra maskerade rånare bröt sig in i deras hem.

– Det enda jag kunde tänka på var att skydda barnen, berättar hon.

Det brutala överfallet natten mot tisdagen slutade med att tre personer misshandlades svårt och fick föras till sjukhus.

Det var i måndags natt som familjen utsattes för ett brutalt överfall i sitt hem i Upplands-Bro norr om Stockholm. Brottscentralen har träffat mamman i familjen, som berättar om rånet.

– Så fort jag hörde rutan till altandörren krossas förstod jag vad som var på väg att hända. Jag larmade polisen omedelbart och försökte hyscha mina barn, berättar hon.

Sedan inbrottet har hon och den övriga familjen bott på en annan plats, de vågar inte bo kvar i huset.

Pappan slogs med rånarna

Det var natten mot tisdagen som flera maskerade och pistolbeväpnande rånare bröt sig in och misshandlade tre av familjemedlemmar 

– Min man borde kanske inte börjat bråka med rånarna men det enda vi tänkte på var att försöka skydda barnen. För deras skull var han beredd att dö.

Medan pappan i familjen slogs med rånarna gömde sig mamman i ett sovrum med familjens två yngsta barn, en tvååring och en åttaåring. På samma våningsplan fanns även familjens tolvåring i ett annat sovrum. 

Enligt mamman befann sig även en 17-årig pojke och en vän till familjen i huset.

– Vår 17-åring fick en pistol riktad mot sitt huvud. Han tvingades ner till våningen där jag och de mindre barnen befann oss och fick order om att ta fram guldet, berättar mamman.

”Nu dör jag kanske”

Hon berättar också om skräcken när hon hörde rånarna ryckte upp dörren till tolvåringens rum och om pappans tankar när han befann sig ute på gatan med rånarna. 

– Han tänkte att nu dör jag kanske eller så ger jag inte upp för min familjs skull.

Mamman tror att rånarna hade gjort samma sak många gånger förut. 

– De visste vad de gjorde. Och de var ute efter guld det hörde jag tydligt när de skrek åt min man att bara han gjorde vad de ville skulle ingenting hända.

Området där de bor har haft stora problem med inbrott det senaste året och flera grannar har också drabbats.

”De trodde jag var ensam”

Mamman och hennes familj misstänker att rånarna valde ut just deras hem eftersom huset ligger relativt insynsskyddad och de fått för sig att familjen skulle ha guld hemma.

– Min man är borta rätt mycket på jobb och ingen av våra bilar stod på uppfarten just den här natten. Jag är övertygad om att rånarna har haft span på vårt hus och trodde att jag skulle vara ensam hemma med barnen, säger mamman.

Men i stället mötte de beväpnade rånarna motstånd och fick enligt mamman lämna huset tomhänta. 

Svårt skadad

Rädslan att de ska komma tillbaka och skada familjen är stark.

– Jag har varit väldigt rädd för inbrott de senaste åren och förberett både mig själv och barnen på vad vi skulle göra i en sådan situation. Jag är otroligt stolt över mina barn att de höll sig så lugna och coola hela tiden.

Pappan, 17-åringen och vännen fördes alla till sjukhus. Pappan ska ha opererats två gånger. Sjuttonåringen har enligt uppgift fått vård efter att ha blivit slagen med ett dammsugarrör. Familjens vän uppges vara den som är svårast skadad efter att ha fått ta emot slag med ett baseballträ.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!