Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Expojkvännen misstänks ha köpt droger – timmar före mordet på Tova

19-åriga Tova Moberg hittades död i en sjö söder om Hudikvall måndagen den 15 maj.
Tovas 22-årige expojkvän har häktats för mordet. Här tillsammans med sin advokat under häktningen. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Trots att han sagt att han ville sluta med droger ska 22-åringen bara timmarna före det att Tova Moberg, 19, bragdes om livet köpt nya piller.

I förhör har han, enligt advokaten, själv berättat att han hade narkotika i kroppen den kvällen som blev ex-flickvännens sista i livet – men något drogtest kunde polisen aldrig göra på honom.

– Det finns uppgifter om att han köpt tabletter på dagen, så det är förmodligen så att han tagit det, säger åklagaren Christer Sammens.

19-åriga Tova Moberg hittades död i en sjö söder om Hudiksvall den 15 maj. Hennes 22-årige expojkvän sitter häktad. 22-åringen hade drogrelaterade problem och har i en personutredning själv berättat att cannabis var hans huvudsakliga drog. Han har flera gånger dömts för narkotikabrott.

 

LÄS MER: Så pressas exet om mordet på Tova, 19 

 

En av gångerna hade han suttit i en bil på väg till trafikskolan när polisen stoppade honom – drogpåverkad. En nära anhörig har tidigare berättat att 22-åringen "köpt massa sprit och piller" dagen före den lördagskväll i maj då förra flickvännen Tova Moberg kom till gården utanför Hudiksvall.

Tovas expojkvän häktades på sannolika skäl misstänkt för mord. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Köpte tabletter

Enligt åklagaren Christer Sammens kan drogköpet ha skett bara timmarna innan dess.

– Det finns uppgifter om att han köpt tabletter på dagen, så det är förmodligen så att han tagit det. Det är väl ungefär vad advokaten säger också, säger Christer Sammens.

Narkotikatestade ni honom?

– Nej, det gjorde vi aldrig. Det här blev aktuellt betydligt senare, för det var inte så att han omgående blev misstänkt. Det var först i ett senare skede misstankarna riktades mot honom och då togs det aldrig några prover.

 

LÄS MER: Tova skrev dagbok – förutsåg sin egen död 

 

Den aktuella dagen ska det också ha funnits mycket alkohol på gården. Advokaten Bo Karlsson:

– Det har funnits uppgifter om droger, ja. Det har nog förekommit tabletter.

Som han har tagit?

– Ja, om det bara är han eller om det är flera ska jag låta vara osagt.

Åklagare Christer Sammens. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Mycket folk på gården

Exakt vad som hände på gården innan 22-åringen, enligt polisens misstankar, slog ihjäl Tova och sänkte henne i sjön vill polisen fortfarande inte gå in på. Det hade varit mycket folk på gården på dagen, men de flesta hade enligt Christer Sammens försvunnit när Tova kom dit på kvällen.

I ett polisförhör från tiden innan 22-åringen stoppades av polisen på väg till körskolan har mannen berättat att han ville ta tag i sitt liv. Nu sitter han alltså frihetsberövad, misstänkt för mord. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!