Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

En man död efter skjutning – ambulans krockade

Brottsplatsen spärrades av.
Foto: SEBASTIAN SKOG
Polis med förstärkningsvapen sågs i samband med en trafikolycka i Eskilstuna under kvällen. Enligt polisen hade dock olyckan inget samband med skottlossningen.
Foto: SEBASTIAN SKOG
En ambulans som ryckte ut till brottsplatsen krockade.
Foto: SEBASTIAN SKOG

En man i 20-årsåldern har dött efter en skottlossning i Eskilstuna.

Efter skottlossningen inträffade fler dramatiska händelser i staden.

En ambulans som ryckte ut till brottsplatsen krockade, och polis med förstärkningsvapen sågs vid en annan trafikolycka.

Ännu tidigt på morgonen hade ingen misstänkt skytt gripits.

Klockan 19.25 fick polisen larm från flera personer som hade hört om skottlossning i stadsdelen Nyfors i centrala Eskilstuna. Skjutningen ska ha inträffat utomhus och flera skott ska ha avlossats enligt vittnen.

På platsen hittade polisen en skadad man i 20-årsåldern som fördes med ambulans till sjukhus. 

Senare under kvällen bekräftar polisen att den skadade mannen avlidit.

”Anhöriga har underrättats och en förundersökning om mord har inletts. Det intensiva utredningsarbetet fortsätter under natten”, skriver polisen på sin hemsida.

– Det har befunnit sig folk i området som kan ha sett någonting, men än så länge är ingen misstänkt eller frihetsberövad, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn.

Vid 05.30-tiden på torsdagsmorgonen är det lugnt på platsen som dock fortfarande är avspärrad. Kriminaltekniker kommer att forstsätta söka och säkra bevis i dagsljus, uppger man vid polisens ledningscentral i polisregion Öst. Någon misstänkt hade inte gripits.

En man i 20-årsåldern blev skjuten i centrala Eskilstuna på onsdagskvällen.
Foto: SEBASTIAN SKOG

Ambulans krockade

Skjutningen följdes av ytterligare dramatik.

En ambulans som ryckte ut för att köra den skadade mannen till sjukhuset krockade.

– Den var på väg dit, men det var flera ambulanser, så det gick bra ändå. Det var inga personskador, säger Erik Terneborn.

En ambulans krockade under utryckning till brottsplatsen.
Foto: SEBASTIAN SKOG

Inte långt därifrån inträffade en annan trafikolycka. Frilansfotografen Sebastian Skog passerade platsen av en slump och såg då poliser med förstärkningsvapen på platsen.

– De började söka av området där trafikolyckan hade varit. Sedan hörde jag en av dem säga att de skulle dra sig tillbaka till skottlossningen, säger Sebastian Skog.

Polis med förstärkningsvapen sågs i samband med en trafikolycka i Eskilstuna under kvällen. Enligt polisen hade dock olyckan inget samband med skottlossningen.
Foto: SEBASTIAN SKOG

Polisen: Inget samband med skjutningen

Erik Terneborn känner inte till att den andra trafikolyckan skulle ha något samband med skjutningen.

– Det kom in till mig som en separat trafikolycka mellan två personbilar som har krockat. Föraren i den ena bilen är förd med ambulans till sjukhus. En av förarna kommer att få en ordningsbot för att ej ha iakttagit väjningsplikt.

Bägge bilarna behövde bärgas från olycksplatsen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.