Det var mitt på långfredagen som en kvinna ska ha våldtagits i Ulvsunda i Bromma i Stockholm. Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX
Det var mitt på långfredagen som en kvinna ska ha våldtagits i Ulvsunda i Bromma i Stockholm. Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX

En person anhållen misstänkt för våldtäkt

Publicerad

En person har anhållits på sannolika skäl misstänkt för våldtäkten i Ulvsunda i Bromma mitt på långfredagen.  

Mannen greps vid 16-tiden på tisdagen. 

– Jag bedömer att utredningsläget är så att han kan misstänkas på sannolika skäl, säger åklagare Tomas Mattsson. 

Det var mitt på långfredagen som en kvinna ska ha våldtagits i Ulvsunda i Bromma i Stockholm. 

Brottet ägde rum i ett industriområde i Bromma i västra Stockholm vid 17-tiden. Kvinnan som angreps pratade i telefon när hon överfölls, enligt polisen.

– Hon har pratat med sin syster när hon går från jobbet och sagt till henne att hon skulle ringa polisen, sa Christina Andersson, stationsbefäl vid polisen i Stockholm region nord, då.

En person anhållen misstänkt för våldtäkt i Bromma

Nu uppger åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande att en person har anhållits på sannolika skäl misstänkt för våldtäkten. 

Myndigheten skriver vidare att åklagare ska senast fredag klockan tolv ha tagit beslut om huruvida mannen ska häktas eller inte. 

– Jag bedömer att utredningsläget är så att han kan misstänkas på sannolika skäl. Jag tänker inte gå in och kommentera bevisningen mot honom eller hur utredningsläget ser ut. Det får vara så som det är just nu, säger åklagare Tomas Mattsson. 

Greps vid 16-tiden på tisdagen

Efter att ytterligare en våldtäkt inträffat på påskdagen i ett skogsområde i närheten av Stockholms universitet uteslöt polisen inte ett eventuellt samband mellan de båda våldtäkterna. 

– Det enda jag har är den här misstanken på mitt bord. Om det finns kopplingar till andra saker har jag ingen kunskap om, säger Tomas Mattsson. 

Den misstänka gärningsmannen greps vid 16-tiden på tisdagen och därefter delgavs han misstanke, berättar Tomas Mattsson. Polisen har ännu inte hållit några förhör med mannen. 

– Jag har inga uppgifter om gripandet. Det är ganska tidigt i utredningen så det finns inte så mycket att säga i det här känsliga läget, säger Tomas Mattsson. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag