Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En person anhållen misstänkt för våldtäkt

Det var mitt på långfredagen som en kvinna ska ha våldtagits i Ulvsunda i Bromma i Stockholm.Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX

En person har anhållits på sannolika skäl misstänkt för våldtäkten i Ulvsunda i Bromma mitt på långfredagen.  

Mannen greps vid 16-tiden på tisdagen. 

– Jag bedömer att utredningsläget är så att han kan misstänkas på sannolika skäl, säger åklagare Tomas Mattsson. 

Det var mitt på långfredagen som en kvinna ska ha våldtagits i Ulvsunda i Bromma i Stockholm. 

Brottet ägde rum i ett industriområde i Bromma i västra Stockholm vid 17-tiden. Kvinnan som angreps pratade i telefon när hon överfölls, enligt polisen.

– Hon har pratat med sin syster när hon går från jobbet och sagt till henne att hon skulle ringa polisen, sa Christina Andersson, stationsbefäl vid polisen i Stockholm region nord, då.

En person anhållen misstänkt för våldtäkt i Bromma

Nu uppger åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande att en person har anhållits på sannolika skäl misstänkt för våldtäkten. 

Myndigheten skriver vidare att åklagare ska senast fredag klockan tolv ha tagit beslut om huruvida mannen ska häktas eller inte. 

– Jag bedömer att utredningsläget är så att han kan misstänkas på sannolika skäl. Jag tänker inte gå in och kommentera bevisningen mot honom eller hur utredningsläget ser ut. Det får vara så som det är just nu, säger åklagare Tomas Mattsson. 

Greps vid 16-tiden på tisdagen

Efter att ytterligare en våldtäkt inträffat på påskdagen i ett skogsområde i närheten av Stockholms universitet uteslöt polisen inte ett eventuellt samband mellan de båda våldtäkterna. 

– Det enda jag har är den här misstanken på mitt bord. Om det finns kopplingar till andra saker har jag ingen kunskap om, säger Tomas Mattsson. 

Den misstänka gärningsmannen greps vid 16-tiden på tisdagen och därefter delgavs han misstanke, berättar Tomas Mattsson. Polisen har ännu inte hållit några förhör med mannen. 

– Jag har inga uppgifter om gripandet. Det är ganska tidigt i utredningen så det finns inte så mycket att säga i det här känsliga läget, säger Tomas Mattsson. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.