Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En person anhållen för hatbrott i Visby

Foto: TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

En person är anhållen för misshandel med hatbrottsmotiv i Visby på Gotland under onsdagskvällen.

Enligt Dagens Nyheter var det tre kvinnor med en regnbågsflagga som angreps av en grupp som misstänks vara från nazistiska NMR.

– Det var minst femton personer runtomkring mig. De skrek att jag var folkförrädare, säger en av kvinnorna till DN.

Polisen fick in anmälan vid 20.43 och kunde gripa personen under kvällen, skriver de på sin hemsida. Misshandeln skedde vid Österport i Visby och rubriceras som misshandel med hatbrottsmotiv. 

– Jag kan inte berätta mer än att den här personen blev anhållen strax före midnatt, säger Jessica Larsdotter, stationsbefäl på polisen Gotland.

Knuffades och föll handlöst i gatan

DN uppger att det var tre kvinnor som fick syn på en grupp personer som bar den nazistiska organisationen NMR:s symbol på sina tröjor.

De ska då ha hämtat en regnbågsflagga och började skandera antinazistiska slagord.

Enligt DN blev de då attackerade och en av kvinnorna trycktes upp mot en lyktstolpe och fick flera slag på armarna. En annan av kvinnorna ska ha knuffats hårt bakifrån och föll ned i gatan och slog i huvudet.

Mannen som attackerade henne greps på platsen, enligt tidningen. Kvinnan som blev misshandlad ska inte vara allvarligt skadad.

Nazisterna håller tal i Almedalen

– Han kom som en rugbyspelare och tacklade mig bakifrån. Jag flyger i backen och slår i bakhuvudet i stenläggningen. Och polisen griper honom direkt. Polisen var med oss hela tiden, fast vi förstod inte det, säger en av kvinnorna till DN.

Nazistiska NMR har polistillstånd för att hålla tal i Almedalen under torsdagen, fredagen samt lördagen.

– Jag har slagit mitt huvud i backen och har ont i kroppen – för att de fick polistillstånd att vara här. Och en tants huvud i backen är faktiskt för mycket, kommenterar den misshandlade kvinnan i DN.