Ett äldre par hittades döda på platsen. Foto: EXPRESSENEtt äldre par hittades döda på platsen. Foto: EXPRESSEN
Ett äldre par hittades döda på platsen. Foto: EXPRESSEN
Flera vittnen såg den mintgröna amerikanarbilen parkerad vid parets bostad. Samma kväll hittades de brutalt mördade. Foto: GUSTAV SVEIDQUISTFlera vittnen såg den mintgröna amerikanarbilen parkerad vid parets bostad. Samma kväll hittades de brutalt mördade. Foto: GUSTAV SVEIDQUIST
Flera vittnen såg den mintgröna amerikanarbilen parkerad vid parets bostad. Samma kväll hittades de brutalt mördade. Foto: GUSTAV SVEIDQUIST

Efter dubbelmordet: Polisen söker mintgrön amerikanare

Publicerad

Flera vittnen såg den mintgröna amerikanarbilen parkerad vid parets bostad.

Samma kväll hittades de brutalt mördade.

Nu vädjar polisen efter tips från allmänheten om bilen som sågs i samband med dubbelmordet i Mantorp den 12 juni.

Det var på måndagskvällen den 12 juni som ett par – en 70-årig man och en 62-årig kvinna – hittades mördade i en bostad utanför Mantorp.

Sedan dess har polisen jagat deras mördare.

Ett spår som finns i utredningen är en mintgrön amerikanarbil som flera vittnen uppger sig ha sett en mintgrön eller turkosfärgad amerikanarbil av äldre årsmodell parkerad vid parets hus den aktuella dagen, rapporterar Corren.

– Vi har fått in en hel del tips som rör den här bilen. Men vi har ännu inte kunnat fastställa vad det rör sig om för bil och vem som äger den, säger utredningsledaren Patrik Sjögren, som just nu leder förundersökningen, till tidningen.

Bands med tejp

Tidigare har polisen vädjat allmänheten om uppgifter kring den typ av tejp som använts för att binda mordoffren.

– Vi har fått enormt många tips om de här tejperna. Vi tror oss nu veta var tejperna har sålts även om inte NFC (Nationellt forensiskt centrum) är klara med sina analyser, säger Patrik Sjögren till Corren.

 

LÄS ÄVEN: Två anhållna för dubbelmord i Mantorp 

 

Utredningen bedrivs på bred front och ett stort antal poliser är engagerade för att försöka lösa dubbelmordet.

1 500 ska topsas

Kvar på brottsplatsen finns spår som polisen tror kan knytas till en eller flera gärningsmän. Åklagare har därför tidigare fattat beslut om topsning på bred front, där uppemot 1 500 personer kommer att ombedas lämna DNA. Det rör sig bland annat om människor som bor i närområdet samt människor som, via deras mobiltelefoner, visat att de varit uppkopplade mot en mast i närheten vid den aktuella tidpunkten.

 

LÄS ÄVEN: Släktingen: Hörde skrik från huset 

 

– Vi försöker fånga upp alla som rört sig i närområdet på söndagen den 11 juni. Ännu så länge har vi topsat ungefär 250 personer. De flesta som tillfrågas om att lämna DNA-prov ställer upp och de som inte ställer upp blir bara mer intressanta i utredningen, säger Patrik Sjögren till Corren.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag