Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Duon döms: Torterade och sexförnedrade par

Kvinnan utsattes för sexuellt övergrepp medan hennes man tvingades ligga naken bredvid – bränd med tändare, huggen med yxa och tvingad att dricka "hemsk vätska". 

Nu döms en 26-årig man till tre och ett halvt års fängelse och en 24-åring till ett år och fyra månaders fängelse av tingsrätten. 

Under natten till den 2 september tog sig 26-åringen och 24-åringen in i parets hus i Härnösandstrakten – och utsatte dem för en fyra timmar lång mardröm. 

Mannen blev torterad med käpp, yxa och tändare. Han fick bland annat ta emot ett yxhugg i en underarm av den GHB-påverkade 26-åringen som orsakade skador på senor, nerver och armbågsbenspulsådern. 

26-åringen får det strängaste straffet

Nu har tingsrätten meddelat dom och 26-åringen döms för grov misshandel, misshandel, olaga frihetsberövande, hemfridsbrott, rån, hemfridsbrott, övergrepp i rättssak och ringa narkotikabrott. Åtalet för grov våldtäkt ogillas och mannen döms i stället för "oaktsamt sexuellt övergrepp".  

Straffet blir tre och ett halvt års fängelse. 

Mannen tvingades även dricka en vätska som parets målsägandebiträde, Monika Lilja, beskrivit som "hemsk" och misstänks ha varit såpa eller sköljmedel.   

 Han kläddes av naken och när han låg nedtryckt på golvet utsatte en av plågoandarna, 26-åringen, kvinnan för det sexuella övergreppet. 

24-åringen hade designerdrogen ap-pulver

Den 24-årige gärningsmannen döms för misshandel, olaga frihetsberövande, olaga hot, hemfridsbrott, medhjälp till oaktsamt sexuellt övergrepp, narkotikabrott och brott mot lagen om förbud mot vissa hälsofarliga varor. 

Straffet blir fängelse i ett år och fyra månader. 

Duon greps redan dagen efter dådet och den ena av dem visade sig vara påverkad av GHB. Den andre hade olika designerdroger på sig, bland annat MDPHP som går under namnet "monkey dust" eller "ap-pulver". 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!