Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dramatiska jakten i bara kalsongerna

Magnus släpades med mellan tjuvarnas bil och släpet

Barfota i bara kalsongerna sprang Magnus Forslund i Arvidsjaur ut för att stoppa en pågående skoterstöld. Han släpades med mellan tjuvarnas bil och släpet tills bilen accelererat till uppemot 40 kilometer

– Jag sprang ut direkt och försökte rycka upp tjuvarnas bildörr, men han hann låsa dörren. Då bestämde jag mig för att min skoter ska inte lämna gården. Så jag slängde mig på kulan till släpet i stället och provade att få loss det. Vilket är en omöjlighet när en bil rullar, säger Magnus Forslund

Han gav emellertid inte upp så lätt utan höll sig kvar en bit.

– När bilen kommit upp i en hastighet av ungefär 30-40 km/h börjar jag inse att detta är en riktigt dålig idé och hoppar av och hamnar i snön, fortfarande barfota klädd i bara kalsongerna, säger Magnus Forslund.

Den stulna skotern med tillhörande släp återfann Magnus  bara några minuter senare kvarlämnad mitt på vägen. Något han tror inte hänt ifall han inte slängt sig ut och försökt stoppa skoterstölden.

Skoterstöldsäsongen är i full gång, och Norrbotten är värst drabbat.

Blåslagen och mörbultad

– Det är väl inte det allra smartaste man kan göra, men där och då blev jag bara förbannad och då går ju adrenalinet upp till max, säger Magnus Forslund.

Han är blåslagen och mörbultad med skrapsår över hela kroppen och en axel som gör ordentligt ont.

Hade du gjort samma sak igen?

– Ja det hade jag, trots allt fick jag tillbaka mina saker. Men ifall det händer igen skulle jag tagit med mig ett tillhygge för att till exempel kunna göra hål i en ruta och på så vis kunna säkra att det är just den bilen som varit på min gård, säger Magnus Forslund

Skoterstöldssäongen är i full gång, och Norrbotten är värst drabbat. Mellan oktober till maj  i fjol stals 125 skotrar bara i Norrbotten. Enligt Mats Lundén på polisen i Norrbotten rör det sig främst om skotrar som är värda mellan 100 000-180 000 kronor styck. Oftast slaktas skotern och säljs vidare i mindre delar främst lokalt och regionalt men även till grannländerna, Norge och Finland.◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.