Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Domstolen: Ena brodern skyldig till mord: "Slog slint"

Polisen kunde gripa de båda männen. Foto: LÄSARBILD
Polis avlossade skott i Årsta i södra Stockholm. Foto: TT

Bröderna misstänks ha mördat och misshandlat på sin våldsturné genom Stockholm.

Den ena anses nu skyldig till mord och skickas till rättspsyk för undersökning.

Den andra blir kvar i häkte i väntan på dom.

Det var i somras som bröderna slog ihjäl sin vän i ett skyddsrum för att sedan fortsätta den våldsamma turnén med att misshandla tre ytterligare personer, stjäla en bil och angripa en polis.

Allt enligt åklagarens stämningsansökan mot de två bröderna i 20-årsåldern.

– När man tittar på hur den här eftermiddagen har sett ut så tycker jag det framstår som att det har slagit slint för de här personerna. Någonting har blivit väldigt fel och beteendet tyder på att det är någonting som har gått snett, har åklagaren Anna Stråth sagt.

– Det finns ingen tidigare konflikt som vi känner till. De har umgåtts tidigare den här dagen och sen är det någonting som har hänt och så avslutas det på det här sättet. Det är oerhört tragiskt.

 

LÄS OCKSÅ: Bröder åtals för mord efter våldsam turné 

 

Skickas till rättspsyk

Nu, efter avslutad rättegång, beslutar Södertörns tingsrätt att en av bröderna är bevisat skyldig till bland annat mord och ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan han kan dömas.

"Det föreligger övertygande bevisning om att NN begått de i målet åtalade gärningarna frånsett åtalspunkt 2 och 3. Rättspsykiatrisk undersökning kan antas få betydelse för bestämmande av brottspåföljd eller i annat hänseende för målets avgörande", skriver domstolen.

Den andra brodern ska inte genomgå någon undersökning, men blir kvar i häkte efter rättegången.

"Mot bakgrund av målets omfattning och då NN alltjämt är på sannolika skäl misstänkt för mord (...) kommer tingsrätten inte att meddela deldom mot honom. Gemensam dom kommer att meddelas sedan den rättspsykiatriska undersökningen kommit in."

Bröderna åtalades i slutet av november för mord, misshandel, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och våld mot tjänsteman.