Platsen där det misstänkta mordet ska ha skett är avspärrad, och en teknisk undersökning ska genomföras. Foto: Janne Åkesson/SwepixPlatsen där det misstänkta mordet ska ha skett är avspärrad, och en teknisk undersökning ska genomföras. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Platsen där det misstänkta mordet ska ha skett är avspärrad, och en teknisk undersökning ska genomföras. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Polisen har beslagtagit kläder som ett första spår i utredningen, enligt Aftonbladet. Foto: Janne Åkesson/SwepixPolisen har beslagtagit kläder som ett första spår i utredningen, enligt Aftonbladet. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Polisen har beslagtagit kläder som ett första spår i utredningen, enligt Aftonbladet. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Död person i villaområde – misstänkt mord

Publicerad

En person har hittats död utomhus i ett villaområde i Tumba.

Polisen kan inte utesluta brott, och har inlett en förundersökning om mord.

Enligt Aftonbladet har kläder tagits i beslag, som ett första spår i utredningen.

Larmet kom klockan 17.18 till Stockholmspolisen. Det var enligt Aftonbladet en förbipasserande som kontaktade polisen efter att ha hittat personen i ett villaområde i Tumba, i Botkyrka kommun i Stockholms län.

– Man har påträffat en avliden person. Omständigheterna var oklara och eftersom vi inte kan utesluta brott så har vi inlett en förundersökning om mord, säger Stockholmspolisens presstalesperson Åsa Wallentin.

Enligt Aftonbladet, som först rapporterade om det misstänkta mordet, har polisen beslagtagit kläder som ett första spår i utredningen. Tidningen uppger också att den döda personen är en man.

Platsen avspärrad

Den döda personen hittades utanför ett hus. Platsen där det misstänkta mordet ska ha skett är avspärrad, och en teknisk undersökning ska genomföras.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har mannen hittats på en altan, och dörren till bostaden ska ha brutits upp. Polisen kan inte bekräfta uppgifterna. 

– Vi kommer att se om det finns grannar eller andra personer som har sett eller hört något. Arbetet pågår, säger Åsa Wallentin.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag