Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Död person i villaområde – misstänkt mord

Platsen där det misstänkta mordet ska ha skett är avspärrad, och en teknisk undersökning ska genomföras. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Polisen har beslagtagit kläder som ett första spår i utredningen, enligt Aftonbladet. Foto: Janne Åkesson/Swepix

En person har hittats död utomhus i ett villaområde i Tumba.

Polisen kan inte utesluta brott, och har inlett en förundersökning om mord.

Enligt Aftonbladet har kläder tagits i beslag, som ett första spår i utredningen.

Larmet kom klockan 17.18 till Stockholmspolisen. Det var enligt Aftonbladet en förbipasserande som kontaktade polisen efter att ha hittat personen i ett villaområde i Tumba, i Botkyrka kommun i Stockholms län.

– Man har påträffat en avliden person. Omständigheterna var oklara och eftersom vi inte kan utesluta brott så har vi inlett en förundersökning om mord, säger Stockholmspolisens presstalesperson Åsa Wallentin.

Enligt Aftonbladet, som först rapporterade om det misstänkta mordet, har polisen beslagtagit kläder som ett första spår i utredningen. Tidningen uppger också att den döda personen är en man.

Platsen avspärrad

Den döda personen hittades utanför ett hus. Platsen där det misstänkta mordet ska ha skett är avspärrad, och en teknisk undersökning ska genomföras.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har mannen hittats på en altan, och dörren till bostaden ska ha brutits upp. Polisen kan inte bekräfta uppgifterna. 

– Vi kommer att se om det finns grannar eller andra personer som har sett eller hört något. Arbetet pågår, säger Åsa Wallentin.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!