Polisen har spärrat av området. Foto: Janne Åkesson/SwepixPolisen har spärrat av området. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Polisen har spärrat av området. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Polisen utreder ett eventuellt samband mellan den döde personen och en person som hittades skjuten i ett förråd under måndagskvällen. Foto: Janne Åkesson/SwepixPolisen utreder ett eventuellt samband mellan den döde personen och en person som hittades skjuten i ett förråd under måndagskvällen. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Polisen utreder ett eventuellt samband mellan den döde personen och en person som hittades skjuten i ett förråd under måndagskvällen. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Även polishundar tas in i arbetet. Foto: Janne Åkesson/SwepixÄven polishundar tas in i arbetet. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Även polishundar tas in i arbetet. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Död person funnen i villa – misstänkt mord

Publicerad

En person har hittats död vid en villa i Upplands Väsby.

Polisen har inlett en förundersökning om mord – och undersöker ett samband till fallet med en person som hittades död i ett förråd natten till tisdag.

– Det kommer vi givetvis titta på, säger Eva Nilsson, presstalesperson på Stockholmspolisens ledningscentral.

Vid elvatiden på tisdagen larmades polisen till en fastighet i ett villaområde i Upplands Väsby, norr om Stockholm efter att en person hittats död. Enligt Aftonbladet rör det sig om en man som hittats blodig vid husets entrédörr.

Polisen har spärrat av en villatomt och inlett en förundersökning om mord.

– Vi gör vanliga utredningsåtgärder nu som dörrknackning och brottsplatsundersökning, säger Eva Nilsson.

Enligt boende i området är området i allmänhet tryggt men under dagen har det varit ett stort polispådrag på gatan.

Polisen förtegen

I nuläget har polisen inga frihetsberövade i samband med ärendet och kan inte berätta om man har någon misstänkt.

– Vi jobbar med ett grovt våldsbrott och då kommenterar vi varken offer eller eventuella gärningsmän, säger Kjell Lindgren, presstalesman för Stockholmspolisen. 


LÄS MER: Man hittad död i förråd – misstänkt mord

 

Polisen är förtegen om omständigheterna som ligger till grund för att en förundersökning om mord har inletts. Polisen har ännu inte kunnat identifiera den avlidne mannen.

Natten till tisdag hittades en man i 30-årsåldern död i ett förråd i Upplands Väsby, bara drygt 1,5 kilometer från villan. Nu utreder polisen om dåden har ett samband. 

– Vi jobbar med kartläggningen av offret och söker samband med andra händelser, säger Kjell Lindgren.

Relaterade ämnen
Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag