Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Detta kommer inte att stoppa mitt arbete"

En polismans fru utsattes för ett kidnappningsförsök.Foto: JANNE ÅKESSON /SWEPIX / SWEPIX
Händelsen kopplas till hovrättsförhandlingar om illegal streetracing. Foto: Polisen

Nu kommenterar polisen vars fru utsattes för ett kidnappningsförsök händelsen.  

– Att angripa mina anhöriga för att få mig att vidta någon åtgärd, avstå åtgärd eller på annat sätt påverka processen fungerar inte i det här fallet och kommer aldrig fungera, säger polisen till Mitt i.  

Det var under tisdagen som en polisens fru utsattes för ett kidnappningsförsök i Botkyrka söder om Stockholm. 

Nu kommenterar polismannen händelsen för lokaltidningen Mitt i. 

– Att angripa mina anhöriga för att få mig att vidta någon åtgärd, avstå åtgärd eller på annat sätt påverka processen fungerar inte i det här fallet och kommer aldrig fungera, säger han till tidningen. 

Frun lyckades ta sig loss från kidnapparna och själv larma polisen om händelsen, varpå flera patruller snabbt kom till platsen. 

Polismannen berättar att han just nu fokuserar på familjen, och ber medierna respektera att han inte vill berätta mer detaljerat om kidnappningsförsöket.

Vittnet: "Verkade väldigt skakig"

Polisen har inlett en förundersökning om försök till människorov. I nuläget har ingen misstänkt gärningsman gripits i samband med kidnappningsförsöket. 

En boende i området blev vittne till hur den överfallna kvinnan togs om hand av polis, och visade hur gärningsmännen ska ha angripit henne.

– De höll lite förhör med henne här. Sen kom de och gav henne en polisjacka och hon fick sätta sig i bilen, hon verkade vara väldigt skakig, sa vittnet till Expressen i går. 

Kopplas till streetracefall

Händelsen kopplas till hovrättsförhandlingar om illegal streetracing, som polismannen är iblandad i. Om kammaråklagaren lyckas få igenom att skrota en dyr streetracebil förväntas domen bli vägledande, skriver Mitt i.

Enligt kammaråklagaren är det sannolikt att det finns ett samband händelserna. Hovrättsförhandlingarna fick avbrytas när kidnappningsförsöket uppdagades, och sköts upp till i dag, onsdag.

Polisen har uppgett att man efterlyser tips som kan leda till att man kommer vidare i utredningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.