En polismans fru utsattes för ett kidnappningsförsök. Foto: JANNE ÅKESSON /SWEPIX / SWEPIXEn polismans fru utsattes för ett kidnappningsförsök. Foto: JANNE ÅKESSON /SWEPIX / SWEPIX
En polismans fru utsattes för ett kidnappningsförsök. Foto: JANNE ÅKESSON /SWEPIX / SWEPIX
Händelsen kopplas till hovrättsförhandlingar om illegal streetracing. Foto: PolisenHändelsen kopplas till hovrättsförhandlingar om illegal streetracing. Foto: Polisen
Händelsen kopplas till hovrättsförhandlingar om illegal streetracing.  Foto: Polisen

"Detta kommer inte att stoppa mitt arbete"

Publicerad

Nu kommenterar polisen vars fru utsattes för ett kidnappningsförsök händelsen.  

– Att angripa mina anhöriga för att få mig att vidta någon åtgärd, avstå åtgärd eller på annat sätt påverka processen fungerar inte i det här fallet och kommer aldrig fungera, säger polisen till Mitt i.  

Det var under tisdagen som en polisens fru utsattes för ett kidnappningsförsök i Botkyrka söder om Stockholm. 

Nu kommenterar polismannen händelsen för lokaltidningen Mitt i. 

– Att angripa mina anhöriga för att få mig att vidta någon åtgärd, avstå åtgärd eller på annat sätt påverka processen fungerar inte i det här fallet och kommer aldrig fungera, säger han till tidningen. 

Frun lyckades ta sig loss från kidnapparna och själv larma polisen om händelsen, varpå flera patruller snabbt kom till platsen. 

Polismannen berättar att han just nu fokuserar på familjen, och ber medierna respektera att han inte vill berätta mer detaljerat om kidnappningsförsöket.

Vittnet: "Verkade väldigt skakig"

Polisen har inlett en förundersökning om försök till människorov. I nuläget har ingen misstänkt gärningsman gripits i samband med kidnappningsförsöket. 

En boende i området blev vittne till hur den överfallna kvinnan togs om hand av polis, och visade hur gärningsmännen ska ha angripit henne.

– De höll lite förhör med henne här. Sen kom de och gav henne en polisjacka och hon fick sätta sig i bilen, hon verkade vara väldigt skakig, sa vittnet till Expressen i går. 

Kopplas till streetracefall

Händelsen kopplas till hovrättsförhandlingar om illegal streetracing, som polismannen är iblandad i. Om kammaråklagaren lyckas få igenom att skrota en dyr streetracebil förväntas domen bli vägledande, skriver Mitt i.

Enligt kammaråklagaren är det sannolikt att det finns ett samband händelserna. Hovrättsförhandlingarna fick avbrytas när kidnappningsförsöket uppdagades, och sköts upp till i dag, onsdag.

Polisen har uppgett att man efterlyser tips som kan leda till att man kommer vidare i utredningen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag