Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dessie attackerades på väg till lekparken

Dessie Friberg och sju månader gamla sonen Noel i Sandviken var i måndags eftermiddag ute på sin sedvanliga promenad till lekparken.

Ursinnet och adrenalinet tog över när Dessie Friberg blev överfallen på väg till lekplatsen med 7-månader gamla sonen Noel i barnvagnen.

– Det svartnade helt för mig och jag tänkte bara på att skydda mitt barn, säger Dessie.

 

Dessie Friberg, 27 år, och sju månader gamla sonen Noel i Sandviken var i måndags eftermiddag ute på sin sedvanliga promenad till lekparken. Plötsligt blir Dessie attackerad  bakifrån av en man som sliter mobilen ur handen på henne. Enligt Dessie har rånaren troligtvis stått i skogspartiet intill gångvägen och lurpassat på att någon ska komma förbi.

– Jag tror att min mammainstinkt tog över helt och att man hamnar i något sorts försvarsläge när man har barn med sig så jag bara slog och slog mot mannen och fick in ett par träffar, säger Dessie.

I kampen med rånaren har småbarnsmamman troligtvis fått en misstänkt fraktur i båtbenet och kommer vara gipsad i tolv veckor framöver.

Drömmer mardrömmar

I kampen med rånaren har småbarnsmamman troligtvis fått en misstänkt fraktur i båtbenet  och kommer vara gipsad i tolv veckor framöver. Dessie mår förutom den skadade handen relativt bra men oroar sig över att sonen Noel verkar plågas av mardrömmar.

– Tidigare sov Noel hela natten, nu vaknar han flera gånger och gråter. Självklart kan det också handla om att jag varit orolig och rädd, säger Dessie.

I fortsättningen kommer det inte bli några promenader efter mörkrets inbrott för Dessie och Noel eftersom hon inte kommer våga gå ut ensam med sonen, något som frustrerar och upprör mycket.

"Väldigt obehaglig händelse"

– Jag känner ilska över att det händer så mycket i dagens Sverige så såg det inte ut för tio år sedan. Då vågade man gå ut ensam, så är det inte längre, säger Dessie.

Efter tumultet sprang rånaren från platsen, Dessies mobil tappade han i flykten.

- Det är en väldigt obehaglig händelse som inträffat, säger Mikael Hedström presstalesperson region mitt.

I nuläget har polisen inte fått in tips på någon specifik gärningsperson och är därför mycket angelägna om hjälp från allmänheten och ber alla som tror sig veta något om händelsen eller vem personen är höra av sig till polisen på 114 14.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!