Dessie Friberg och sju månader gamla sonen Noel i Sandviken var i måndags eftermiddag ute på sin sedvanliga promenad till lekparken.
Dessie Friberg och sju månader gamla sonen Noel i Sandviken var i måndags eftermiddag ute på sin sedvanliga promenad till lekparken.

Dessie attackerades på väg till lekparken

Publicerad

Ursinnet och adrenalinet tog över när Dessie Friberg blev överfallen på väg till lekplatsen med 7-månader gamla sonen Noel i barnvagnen.

– Det svartnade helt för mig och jag tänkte bara på att skydda mitt barn, säger Dessie.

 

Dessie Friberg, 27 år, och sju månader gamla sonen Noel i Sandviken var i måndags eftermiddag ute på sin sedvanliga promenad till lekparken. Plötsligt blir Dessie attackerad  bakifrån av en man som sliter mobilen ur handen på henne. Enligt Dessie har rånaren troligtvis stått i skogspartiet intill gångvägen och lurpassat på att någon ska komma förbi.

– Jag tror att min mammainstinkt tog över helt och att man hamnar i något sorts försvarsläge när man har barn med sig så jag bara slog och slog mot mannen och fick in ett par träffar, säger Dessie.

I kampen med rånaren har småbarnsmamman troligtvis fått en misstänkt fraktur i båtbenet och kommer vara gipsad i tolv veckor framöver.

Drömmer mardrömmar

I kampen med rånaren har småbarnsmamman troligtvis fått en misstänkt fraktur i båtbenet  och kommer vara gipsad i tolv veckor framöver. Dessie mår förutom den skadade handen relativt bra men oroar sig över att sonen Noel verkar plågas av mardrömmar.

– Tidigare sov Noel hela natten, nu vaknar han flera gånger och gråter. Självklart kan det också handla om att jag varit orolig och rädd, säger Dessie.

I fortsättningen kommer det inte bli några promenader efter mörkrets inbrott för Dessie och Noel eftersom hon inte kommer våga gå ut ensam med sonen, något som frustrerar och upprör mycket.

"Väldigt obehaglig händelse"

– Jag känner ilska över att det händer så mycket i dagens Sverige så såg det inte ut för tio år sedan. Då vågade man gå ut ensam, så är det inte längre, säger Dessie.

Efter tumultet sprang rånaren från platsen, Dessies mobil tappade han i flykten.

- Det är en väldigt obehaglig händelse som inträffat, säger Mikael Hedström presstalesperson region mitt.

I nuläget har polisen inte fått in tips på någon specifik gärningsperson och är därför mycket angelägna om hjälp från allmänheten och ber alla som tror sig veta något om händelsen eller vem personen är höra av sig till polisen på 114 14.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag