Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Danslärare döms för våldtäkt mot barn

Solna tingsrätt meddelade sin dom i fredags. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mannen döms till fyra års fängelse. Foto: TOMAS LEPRINCE

Dansläraren förgrep sig på två av sina elever.

Den yngsta flickan: tolv år gammal.

Nu döms mannen, som är i 25-årsåldern, för bland annat våldtäkt mot barn vid fyra tillfällen, vilket Metro först rapporterade.

När åtal väcktes i Solna tingsrätt mot dansläraren var antalet åtalspunkter många.

Åklagaren menade att han gjort sig skyldig till våldtäkt mot barn i fyra fall, sexuellt utnyttjande av barn i fyra fall, sexuellt övergrepp mot barn i sex fall, kränkande fotografering samt försök till utnyttjande av barn för sexuell posering. Samtliga i Stockholmsområdet.

När tingsrätten meddelade sin dom i fredags friades han för den sistnämnda åtalspunkten – och fälldes för resten, däribland de fyra våldtäkterna.

Straffet: fyra års fängelse.

Mannen, som är i 25-årsåldern har också arbetat som danslärare och i den rollen lett grupper där de två flickorna har deltagit.

Våldtog mellan danspassen

Den yngsta av dem var tolv år gammal när våldtäkterna skedde i fjol. 

Dansläraren nekade brott i alla delar. I det nekade han också till att någonsin ha haft någon sexuell kontakt med den tolvåriga flickan, som han menar att han trodde var 17.

Den andra utnyttjade flickan – som var 14 år när brotten skedde – valde trots sin låga ålder att själv vittna i rättegången där hon framförde att hon inte kände sig utnyttjad av dansläraren och att samlagen varit frivilliga. Rätten slår också fast att de har haft en närmare relation än bara lärare och elev.

Mot bakgrund av de omständigheterna – och att samlagen hade varit straffria om flickan varit ett halvår äldre – döms mannen för sexuellt utnyttjande av barn för de tillfällena.

Dansläraren nekar till att ha haft någon sexuell kontakt även med den 14-åriga flickan. Meddelanden av sexuell karaktär som skickats till henne förklarar han genom att hans konto har blivit hackat. I ett utbyte där flickan är orolig över att ha blivit gravid och frågar hur han har fått utlösning skrev han ”ute i kondomen”. Detta påstår han är ett tekniskt missöde där hans meddelande "ute i korridoren" har blivit ändrat av en autofunktion på mobiltelefonen.

I målet döms han även för kränkande fotografering i ett fall mot en tredje, vuxen, kvinna för att ha filmat ett samlag utan hennes vetskap.

Expressen har sökt mannens advokat för en kommentar.