Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Catarina Lundbäck: Är offret ett vittne är det fruktansvärt allvarligt

Expressens kriminalkrönikör Catarina Lundbäck. Foto: THOMAS ENGSTRÖM
En man döms för tre mord, en annan döms för två mord. Totalt döms fem av de åtta misstänkta. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Dagens dom i fallet med morden i Hallonbergen är viktig för att statuera exempel gällande grov brottslighet. Det säger Expressens krimkrönikör Catarina Lundbäck. 

På tisdagen föll domen i målet med dubbelmordet i Hallonberg. En person döms till livstids fängelse för tre mord, en annan döms till 14 års fängelse för två mord. Totalt döms fem av de åtalade åtta personerna.

Expressens krimkrönikör Catarina Lundbäck menar att domen är viktig för att statuera exempel till den grova brottsligheten.

 

LÄS MER: Kompisgänget döms för mord

 

– Jag tycker att det är en otroligt viktig dom, just eftersom det är ett så pass allvarligt brott som mord och att det är tre mord som är kopplade till varandra. Just i den här miljön är de här brotten väldigt vanliga och det är väldigt grov brottslighet, säger hon och fortsätter:

– Så det känns väldigt bra att det kom en dom, det är viktigt att statuera exempel på att det här inte accepteras – att det går att utreda och att det går att fälla dem. 

Åklagaren har hävdat att mordet är på ett vittne, vi vet inte hur rätten resonerat kring det, men det är ju en person som figurerat i en utredning om mord – vad säger du om det här tillvägagångssättet?

– Om det stämmer att det är så det har gått till, för att vittnet ska ha berättat om ett annat, är det fruktansvärt allvarligt. Då är det än viktigare att det kommer en dom i ärendet. Sedan återstår det att se om det är motivet eller inte, men bara att det resoneras kring det gör domen väldigt viktig.

– Det är också viktigt för att personer runt omkring ska känna att man vågar vittna och att man vågar anmäla, den diskussionen är viktig oavsett var vi landar i det här ärendet, säger Catarina Lundbäck.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!