Brutal misshandel på buss – man hade soft air gun

Publicerad

En bussresa mellan Umeå och Piteå på onsdagen blev en riktig skräckresa för passagerarna. 

I Skellefteå klev en man ombord och började misshandla en annan man – innan han slet upp ett skjutvapen. 

– Han svepte vapnet fram och tillbaka över alla passagerare i bussen och skrek högt på ett språk som jag inte förstod, säger vittnet Therese Karlsson till Piteå-tidningen.  

Den ovanliga misshandeln ägde rum ombord på en buss mellan Umeå och Piteå på onsdagen. Vid 17-tiden stannade bussen i Skellefteå – och en man klev ombord. 

– Med full kraft slog han en manlig passagerare rakt i ansiktet. Sedan tog gärningsmannen sats och sparkade resenären hårt i huvudet. Folk började skrika, ”sluta, sluta”. Och det var då som våldsmannen slet upp en pistol. Han svepte vapnet fram och tillbaka över alla passagerare i bussen och skrek högt på ett språk som jag inte förstod, säger Therese Karlsson, som satt ombord på bussen, till Piteå-tidningen. 

Därefter lämnade gärningsmannen bussen – som fortsatte rulla norrut. 

Enligt Piteå-tidningen meddelande Skellefteåpolisen senare under kvällen att en misstänkt våldsverkare, beväpnad med en soft air-gun, hade gripits i samband med ett rånförsök i stadens centrala delar. 

Rånförsök i centrala Skellefteå

Någon hade larmat polisen om en man med ett pistolliknande föremål och efter gripandet kom det till polisens kännedom att mannen strax innan gjort sig skyldig till ett rånförsök mot en ung man.

Rånoffret ska inte ha skadats fysiskt, skriver Piteå-tidningen.     

– Vi ser mycket allvarligt på händelsen. Den gripne anhölls senare på kvällen av jouråklagaren initialt misstänkt för försök till rån, säger Joakim Oja vid polisen i Skellefteå till Piteå-tidningen. 

Det är ännu inte klart om den anhållne mannen också ligger bakom misshandeln på bussen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag