Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Brottscentralen nystartar – med ett vässat innehåll

Lisah Silfwer, programeldare. Foto: OLLE SPORRONG
Johan Eriksson, advokat och återkommande gäst i Brottscentralen. Foto: BROTTSCENTRALEN
Leif Silbersky, advokat och återkommande gäst. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Anna Dahlbom Langley.
En av efterlysningarna i Brottscentralen som gett resultat. Den misstänkte har avidentifierats efter att han gripits. Foto: EXPRESSEN TV
En av efterlysningarna i Brottscentralen som gett resultat. Den misstänkte har avidentifierats efter att han gripits. Foto: EXPRESSEN TV
1 / 7

Brottscentralen är tillbaka för en ny säsong i Expressen TV – premiär i kväll 20.00.

Sveriges mest aktuella och angelägna kriminalprogram vässar formatet och fokuserar ännu tydligare på de allra största fallen.

– Det blir högt tempo och starka nyheter, säger Lisah Silfwer, programledare.

44 människor sköts till döds 2018 – fler än någonsin. Politikerna är överens om att kampen mot gängkriminaliteten är en av samhällets största utmaningar.

Samtidigt engagerar aktuella, uppmärksammade fall som idrottsmannen i Sala som mördade sina barn och erkände på Facebook och den svenska tv-profilen som misstänks ha antastat en pojke i Florida.

Kriminaljournalistiken är viktigare än någonsin och Expressen fortsätter att storsatsa.

Fyra späckade sändningar i veckan

Nu är det dagliga tv-programmet Brottscentralen tillbaka – i ny, vässad form.

– Det känns jättebra att vi är i gång med en ny säsong av Brottscentralen. Redaktionen kommer att fortsätta utveckla innehållet under våren, där frågor som våld och brott mot kvinnor är ämnen som vi vill fokusera ännu mer på. Vi vet att engagemanget och intresset är stort och för oss är det oerhört viktigt att fortsätta belysa och informera om just detta, säger Bella Levy, chef för Expressen TV.

Bella Levy, chef för Expressen TV.

Formatet blir 30 späckade minuter måndag-torsdag 20.00, med premiär på måndagen.

Lisah Silfwer leder Brottscentralen

Programledare för Brottscentralen är Lisah Silfwer.

– Jag ser fram emot premiären och är stolt över förtroendet att programleda ytterligare en säsong, säger hon.

Bella Levy:

– Vi är stolta över att Lisah Silfwer fortsätter som ensam programledare. Hennes intresse och engagemang för kriminaljournalistik höjer och utvecklar innehållet ständigt.

Brottscentralens studio, med programledaren Lisah Silfwer.

Brottscentralen kommer att fortsätta rapportera om poliskrisen och vardagsbrott, mäns våld mot kvinnor och visa övervakningsfilmer och efterlysningar.

Brottscentralen i Expressen TV

 Brottscentralen sänds 20.00 måndag-torsdag i Expressen TV.

 Lisah Silfwer är programledare och Lii Hylander kriminalreporter i studion.

 

NYHETSLEDANDE

Expressen och Brottscentralen storsatsar på kriminaljournalistik för att vara först med det senaste i de största fallen. Nyligen kunde vi avslöja att vakterna i somras slutade jaga den förrymde mördaren Kristofers Kastellanoss efter bara 250 meter – och det var Brottscentralen som avslöjade våldtäktsmisstankarna mot den så kallade fotbollsprofilen som nu är dömd. 

 

BERÄTTANDE SOM BERÖR

Expressens ledord ”berättande som berör” gäller i högsta grad vår kriminaljournalistik och Brottscentralen. Vår ambition är att komma så nära de inblandade som möjligt och ge brottsoffer och anhöriga en möjlighet att föra fram sin röst. Under 2018 valde till exempel Arbogakvinnans Johanna Möllers mamma Anki att bryta tystnaden om traumat i sommarstugan.

 

EFTERLYSNINGAR

Hjälp polisen att lösa brott. Ibland kör de fast i utredningen – och behöver tittarnas hjälp för att identifiera en misstänkt. Nära hälften av de efterlysningar som publicerats i Brottscentralen har gett resultat. Bland annat dömdes en man i fjol för våldtäkt och rån efter att ha efterlysts i Brottscentralen – och en man som misstänktes för att ha blåst bankkunder på miljoner kunde gripas, också efter att ha efterlysts.

 

VASSASTE EXPERTERNA

Johan Eriksson och Leif Silbersky är två av Sveriges främsta brottmålsadvokater och har varit inblandade i flera av de största fallen i modern tid. Från polishåll deltar kommissarie Johan Heed och presschefen Varg Gyllander regelbundet – båda är också återkommande expertgäster i Brottscentralen, liksom åklagaren Lisa dos Santos.

Samtidigt blir programmets fokus på de allra största aktuella fallen ännu tydligare.

– Vi har jobbat hårt med att vässa formatet och satsa ännu mer på starka krimnyheter som verkligen berör, säger Lisah Silfwer.

Nye producenten: "Ska vara mest angelägna"

Ny producent för Brottscentralen är Andreas Haglind, som bland annat varit chef för Nyhetsmorgon i TV4 och producerat Kalla Fakta.

– Brottscentralen är ett ungt och offensivt kriminalprogram som har stora möjligheter att bli ännu bättre, säger han.

– Med Expressens kriminaljournalistik och en gedigen tv-redaktion i ryggen ska vi vara det mest aktuella och angelägna krimprogrammet i Sverige.

I studion varje kväll får programledare Lisah Silfwer och kriminalreporter Lii Hylander sällskap av några av Sveriges främsta experter som advokaterna Johan Eriksson och Anna Dahlbom Langley och poliserna Varg Gyllander och Johan Heed.

Lii Hylander, kriminalreporter. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

 

Så ser du Expressen TV

SÅ SER DU:

Ladda ner Expressen app gratis.

EXPRESSEN

Expressens desktopsajter, mobilsajter och appar visar nyhetskanalen.

APPLE TV

Ladda ner Expressen TV:s app gratis och se nyhetskanalen.

9 FLYGPLATSER

På bland annat Arlanda, Landvetter och Sturup kan du se nyhetsuppdateringar från både Expressen TV och Di TV.

ARLANDA EXPRESS

På tåget mellan Stockholm C och Arlanda visas nyhetsuppdateringar från Expressen TV och Di TV.

BOXER

Om du har Boxer som operatör kan du se Expressen TV via smartboxen som är upp kopplad mot internet samt, snart, Boxer TV Hub. Kanalplats 43. Det går också att se kanalerna på digitala plattformen Boxer Play (både webb och appar, Chrome cast och Airplay).

COMHEM

Landets största tv-operatör, distribuerar nu Expressen TV i alla digital-tv boxar som klarar HD som Com Hems gamla tv-boxar, Tivo-boxen samt Com Hem TV Hub. Kanalplats 43. Det går också att se kanalerna på digitala plattformen Com Hem Play (både webb och appar, Chrome cast och Airplay).

TV PÅ BUSSEN OCH TÅGET

Genom ett samarbete med Colibri Gruppen visas Expressen TV och Di TV på bussar och tåg hos Västtrafik, Skånetrafiken och Norrtåg. Expressens samarbete med Geosignage gör att du kan se Expressen TV och Di TV ombord på Karlstadsbuss.