Brottscentralen nominerat till pris på Riagalan

Publicerad

Brottscentralen och produktionsbolaget Brand New Content är nominerade till priset för Årets programidé online på Riagalan.

– Brottscentralen har på kort tid blivit en väldigt uppskattad och viktig del av Expressens kriminaljournalistik, säger Jenny Rydén, programchef Expressen TV.

Brottscentralen är ett internationellt erkänt tv-format som sedan våren 2017 syns dagligen i Expressen TV och Investigation Discovery samt utgör en avdelning på Expressen.se som samlar mediehusets kriminaljournalistik.

Formatet görs av produktionsbolaget Brand New Content, som nu är nominerade till Riagalans pris Årets programidé online.

Den här säsongen har redaktionen i samarbete med Expressen tagit Brottscentralen till en helt ny nivå, och vi är stolta och glada för att juryn har uppmärksammat detta. Vi är idag inte bara Sveriges enda dagliga kriminalprogram med sändning klockan 20.00, utan vi finns i Expressens TV och i Expressens och Brottscentralens sociala kanaler under hela dagen för den krimintresserade publiken, säger Christina Larsson, producent Brottscentralen.

Tv-formatet programleds av välkända namn som Expressens Lisah Silfwer, Lennart Ekdal och Thabo Motsieloa.

Brottscentralens redaktion sitter mitt i Expressen TV:s lokaler på Gjörwellsgatan i Stockholm.

– Vi utvecklar hela tiden hur vi kan använda kraften i Brottscentralenredaktionens kompetens på alla Expressens plattformar, säger Jenny Rydén, programchef Expressen TV.

Vinnare utses 14 juni

Riagalan uppmärksammar och premierar enligt egen beskrivning ”Sveriges bästa kreatörer, medarbetare och upphovsmakare inom svensk tv-produktion”. Bakom priset står Film & TV-Producenterna, som är branschorganisationen för produktionsbolag i Sverige som producerar långfilm, dokumentärfilm, tv-program och reklamfilm.

– Det har under det gångna året producerats mycket bra innehåll för både linjär-tv såväl som för andra plattformar av väldigt många superduktiga personer och bolag. Likt tidigare år så var det ett tufft jobb att utse slutnominerade och vinnare. Men, nu är det klart och vi ser fram mot att få hylla våra duktiga kreatörer och medarbetare i branschen på Riagalan den 14 juni, säger Tesso Akander, juryordförande för Rigalan, i en kommentar.

Ett urval av nomineringarna till Riagalan 2017

Årets programidé

”Bonusfamiljen” av FLX

”Gäst i spenaten” av Mastiff

”Mandelmanns gård” av Meter Television

 

Årets programidé online

”Arton, 150 dagar till studenten” av ITV Studios Nordic

”Brottscentralen” av Brand New Content

”Tjejer som oss” av Meter Television

 

Årets producent

Anna Bernström för ”Mandelmanns gård”

Fia Fång för bl.a. ”Upp till bevis”, ”Räddad av änglar” och ”Familjen Rysberg”

Lotta Hellman för ”Gift vid första ögonkastet”

 

Årets profil

Clara Henry för ”Melodifestivalen”

Gustav och Marie Mandelmann för ”Mandelmanns gård”

Pernilla och Bianca Wahlgren för ”Wahlgrens värld”

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag