Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Broderns förtvivlan efter Adriannas försvinnande

Sista kända bilden på Adrianna Klikowicz är när hon lämnar Kristinebergs tunnelbanestation. Foto: Polisen
Polisen har nu inlett en förundersökning om människorov och hoppas att allmänheten hör av sig om man vet något om Adriannas försvinnande. Foto: Privat
Här sågs Adrianna till för sista gången, vid Kristinebergs tunnelbanestation på Kungsholmen i Stockholm. Foto: Google Maps

24-åriga Adrianna Klikowicz försvann i slutet av januari. 

Sista spåret är en övervakningsbild från tunnelbanan i Kristineberg – efter det är hon borta. 

Nu misstänker polisen att hon kan ha utsatts för ett brott och Missing People sätts in i sökandet. 

– Jag har inga ledtrådar, varför eller vart, jag vill bara veta. Det är så många frågor som står utan svar, säger Adriannas bror Mateusz Klikowicz.

Det är tidig kväll den 25 januari när Adrianna Klikowicz fångas på bild, hon lämnar då Kristinebergs tunnelbanestation på Kungsholmen i Stockholm. 

Sedan dess är hon försvunnen. 

– Vi har gjort allt vi kan i ett sådant här ärende och inte lyckats få fram något som gjort att vi hittat henne säger polisens utredare Michael Palmqvist. 

Polisen har nu inlett en förundersökning om människorov och hoppas att allmänheten lämnar in tips om man sett Adrianna.

Brodern: Vi hade ett fint samtal 

Adriannas bror Mateusz Klikowicz är förtvivlad över sin systers försvinnande. De pratade med varandra samma dag som hon försvann och han då la inte märke till att något skulle vara annorlunda. 

– Så som jag upplevde henne så mådde hon bra, hon var inte deprimerad eller så. Det gör det ännu märkligare, säger han. 

Adriannas bror Mateusz berättar att han för fem dagar sedan bara låg i sängen och grät. Foto: Privat

– Jag har alltid kunnat räkna med henne, jag kan räkna med henne. Om jag hade några problem eller om hon hade det så ringde vi varann och vi pratade varje vecka och hade ett fint samtal. Vi hade en sådan relation som mina vänner avundades. För fem dagar sedan låg jag bara i sängen och grät, säger brodern.

Missing People: Man ska inte ge upp hoppet

Den ideella organisationen Missing People Sweden hjälper anhöriga med efterlysningar och sökinsatser efter försvunna personer och Joakim Johansson, operativ chef, ledde en sökinsats i Kristineberg förra helgen. 

– Vi gick till alla butiker härikring, vi pratade med spärrpersonalen i tunnelbanan och delade ut bilder på Adrianna men spåren slutar här, vi vet inte ens åt vilket håll hon gick. Vi har pratat med anhöriga och vänner men ingen vet vart hon är, säger Joakim Johansson.  

– Det finns alltid anledning att hålla hoppet vid liv, fortsätter han. 

Joakim Johansson, operativ chef för Missing People, ledde en sökinsats efter Adrianna i helgen. Foto: Brottscentralen

Mystiska omständigheter

Enligt uppgift ska Adrianna ha varit hemma i Bromma före försvinnandet, sedan lämnat lägenheten och strax efter fångats på bild vid tunnelbanan vid Kristineberg, men det är fortfarande oklart varför hon tog sig dit. 

Polisen utesluter inte att hon kan ha utsatts för ett brott. 

Det finns vissa omständigheter som lämnar efter sig frågetecken. Varför går Adrianna av tunnelbanan fyra stationer ifrån sitt hem den här kvällen och hur kommer det sig att hon lämnar sin mobiltelefon hemma?

– Nej, vi tycket att vi har uttömt de delarna också. Vi ser inga naturliga kopplingar till det området och det ställer vi oss lite frågande till, säger utredare Michael Palmqvist.

Mobilen har lämnats för teknisk undersökning och polisen har sökt igenom Adriannas lägenhet men exakt vad man hittat vill polisen inte gå närmare in på. 

Adrianna var klädd i en svart jacka, svarta byxor, mörka glasögon och bar en grå mössa med tofs när hon senast sågs till. Foto: Polisen/privat

Polisen: Har du sett Adrianna?

Polisen gick tidigare ut med en egen efterlysning i hopp om att hitta 24-åriga Adrianna. Hon sågs senast klocka 17.38 och var då klädd i en svart jacka, svarta byxor, mörka glasögon, hon bar en grå mössa med tofs. Adrianna har långt brunt hår. 

Adrianna flyttade från Polen till Sverige för två år sedan och är bosatt i Bromma i västra Stockholm och arbetar i Solna. 

– Kom gärna in med uppgifter kring Adrianna, om man kan ha sett henne. Hon hade en utmärkande mössa på sig vid Kristinebergs tunnelbana, säger utredare Michael Palmqvist . 

Vet du något som kan vara till hjälp för polisen, ring och lämna ditt tips till 114 14

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!