Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Blattelito” Alsaadi isolerad i sin cell – varning för attack

Morddömde Abbe ”Blattelito” Alsaadi hålls isolerad på häktet av säkerhetsskäl.

Influencern är våldsam, ”vill slåss” och gömmer mediciner – samtidigt varnas det för att mördaren själv kan attackeras.

Det ”föreligger en förhöjd risk för att Alsaadi skulle utsättas för hot och våld”, står i dokument från Kriminalvården.

23-årige Abbe Alsaadi hade över 100 000 följare i sina sociala kanaler, där han var känd som ”Abbe Blattelito”.

Nu sitter han inlåst på häktet i Sollentuna, dömd i tingsrätten för att ha mördat och plågat sin exflickvän, och för att ha utsatt andra kvinnor.

Tingsrätten dömde honom till 18 års fängelse för bland annat mord och grov kvinnofridskränkning. Alsaadi nekar och har överklagat till hovrätten.

Under den nya rättsprocessens gång sitter han i häktet. Men mördaren får inte sitta med andra intagna. I stället hålls han inlåst själv, isolerad. I dokument från Kriminalvården skrivs att ”Blattelito” Alsaadi har ”flertalet misskötsamheter rapporterade”.

Bland annat handlar det om flera fall av innehav av otillåtna föremål. Abbe Alsaadi har ”flera gånger rapporterats för att ha gömt undan medicin”, står i Kriminalvårdens papper.

”Blattelito” Alsaadis vredesutbrott

Det är emellertid inte allt. Mördaren har också blivit våldsam i häktet. Det berättas att influencern ”sparkat och slagit på promenaddörren” och ”uttalat okvädningsord mot personalen då han inte fick gå ner från promenaden”.

”Blattelito” Alsaadi har ”kallat personal för horungar samt sparkat och slagit våldsamt mot dörr till promenadgård, varpå larmstyrka varit tvungna att hämta ner honom till avdelning”.

Vidare står att mördaren ”begått skadegörelse mot Kriminalvården egendom och lokaler samt uttryckt sig väldigt hotfullt mot personal. Han har uttryckt en vilja att slåss med personal samt slå sönder egendom”.

”Alsaadi hanteras med anledning av detta med förhöjd säkerhet”, står i dokumenten från Kriminalvården.

Tingsrätten dömde Abbe Alsaadi till 18 års fängelse för bland annat mord och grov kvinnofridskränkning. Alsaadi nekar och har överklagat till hovrätten. Foto: FREDRIK SJÖSHULT

Risk att ”Blattelito” Alsaadi attackeras

Kriminalvården bedömer att det ”föreligger risk för ordningsstörning” och hög risk för hot och våld om Blattelito Alsaadi vistas med andra intagna. Därför har det bestämts att han ska hållas isolerad.

”Vid placering på gemensamhetsavdelning måste hänsyn tas till säkerheten på häktet. Då Alsaadi hanteras med förhöjd säkerhet med anledning av i närtid skedda incidenter kan han av säkerhetsskäl ej vistas med andra intagna.”

Men det är inte bara Abbe Alsaadi själv som riskerar att bli våldsam, enligt Kriminalvården. En av anledningarna till att mördaren hålls för sig själv är att andra intagna kan attackera honom.

”Då Alsaadi är dömd i ett massmedialt uppmärksammat fall av relationsrelaterad brottslighet föreligger en förhöjd risk för att Alsaadi skulle utsättas för hot och våld vid placering i gemenskap på häktet Sollentuna”, står i dokument från Kriminalvården.