Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beväpnade rånaren går till attack mot kassörska

”Vi behöver få in tips från allmänheten beträffande gärningsmannen och hur han har rört sig i området”, säger Erik Näsvall vid polisen.

Här går en beväpnad, maskerad man till attack på Coop.

En övervakningsfilm visar hur han hotar kassörskan med kniv – och sliter åt sig kontanter.

Nu vädjar polisen till allmänheten om hjälp.

– Vi famlar i blindo, säger kriminalinspektören Erik Näsvall.

Händelsen inträffade på Coop i Björkskatans centrum i Luleå sent i fredags kväll. Två personer ur personalen förberedde sig för att stänga matbutiken när en maskerad man gick till attack mot kassörskan.

Han var också beväpnad.

– Det var vid 22-tiden som en ensam rånare gick in på Coop och med kniv rånade personalen. Han fick med sig en summa kontanter och sprang från platsen, säger Erik Näsvall på polisen i Luleå.

Stal växelkassa på Coop i Luleå

Enligt Coop stal mannen växelkassan, som är ”några tusenlappar”.

Polisen beskriver mannen som cirka 170 centimeter lång, 16-20 år gammal och med smal kroppsbyggnad. Han var vid rånet klädd i en mörk skaljacka, keps, luvtröja, svarta adidasbyxor med vita ränder och gymnastikskor. Han var dessutom maskerad.

– Han hade ett munskydd som liknar det tandläkare och läkare har men som var svart, säger Erik Näsvall.

 

LÄS MER: Niklas, 29, tvingades in i skogen – och knivrånades 

 

Nu behöver polisen hjälp att hitta den unge mannen. Man efterlyser iakttagelser.

– Vi vet inte vart han har tagit vägen. Vi famlar lite i blindo så vi vill ha hjälp från allmänheten med tips.

Polisen: ”Har rört sig i området tidigare”

Dels ska mannen ha synts stryka runt i matbutiken precis innan rånet – även då maskerad. Han ska också ha synts i området tidigare.

– Det som är speciellt i det här fallet är att han har rört sig i området tidigare, åtminstone några dagar innan och då har han gått runt maskerad på samma sätt, säger Erik Näsvall.

Polisen utgår i nuläget från att det rör sig om en ensam rånare.

 

LÄS MER: Bedragaren stal Tinnas identitet – köpte lyxbil 

 

Coop stöttar personalen

Mats Olausson, personalchef på Coop i Norrbotten, berättar att företaget har kopplat in sin krisgrupp för att stötta personalen.

Hur mår personalen?

– Initialt var det väldigt upprört och chockat. Det var verkligen en jättejobbig och tråkig händelse. Nu är det mycket bättre, det har gått några dagar och personalen har fått hjälp och stöd av chef, medarbetare och företagshälsovården.

Mats Olausson berättar att Copp utbildar sin personal i hur de ska agera när något sådant här sker. Det handlar bland annat om att inte göra motstånd.

– Det finns alltid en risk att jobba i dagligvaruhandel. Det är fruktansvärt tråkigt att medarbetare ska råka ut för sådana här saker, men vi utbildar dem i hur de ska agera.