Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barnvåldtäktsmannen slog in pannan på gravid kvinna

Mannen överföll en gravid kvinna med ett järnrör och slog in hennes panna. Sen gick han till en grundskola och onanerade inför fyra kvinnor innan han greps naken på Ica. För tre veckor sen släpptes han från fängelset – då våldtog han en flicka utomhus.Foto: Polisen

Mannen överföll en gravid kvinna med ett järnrör och slog in hennes panna.

Sen gick han till en grundskola och onanerade inför fyra kvinnor innan han greps naken på Ica.

Den 9 april släpptes han från fängelset – 16 dagar senare våldtog han en flicka utomhus.

– Han är lite orolig och bekymrad över vad som kommer hända med honom, säger mannens försvarsadvokat Simon Bergström.

Han är 22 år gammal och har precis erkänt att han våldtagit ett barn utomhus.

På tisdagen häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn efter att ha överfallit en tonårig flicka i Huddinge kommun förra veckan. Han erkänner våldtäkt, men inte att den var grov.

Expressen kan berätta att mannen lämnade DNA-spår efter våldtäkten och att det var så polisen hittade honom.

Nu sitter 22-åringen inlåst på häktet i Flemingsberg. Enligt åklagare finns risk att han ”fortsätter sin brottsliga verksamhet”.

– Han erkänner brott av normalgraden. Han erkänner våldtäkt mot barn, säger hans försvarsadvokat Simon Bergström.

På tisdagen häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn efter att ha överfallit en tonårig flicka i Huddinge kommun förra veckan. Han erkänner våldtäkt, men inte att den var grov.Foto: Daniel Ingmo

”Han är lite orolig och bekymrad”

Advokat Simon Bergström fortsätter:

– Huvudmannen är djupt ångerfull och han inser att det han gjort är väldigt fel. Han är den första att be om förlåtelse till målsägaren och hennes anhöriga, men han har också full respekt för att de kanske inte är i en fas, i dag eller framöver, där de någonsin kommer kunna ta emot det. Men han är djupt ångerfull för det lidande han har orsakat dem.

– Han är lite orolig och bekymrad över vad som kommer hända med honom, för han förstår att det är väldigt fel.

– Det är moraliskt fel, det är förkastligt på alla sätt. Det känner han själv, därför hjälper han till i utredningen och lämnar sitt erkännande.

Mannens försvarare säger: ”Huvudmannen är djupt ångerfull och han inser att det han gjort är väldigt fel. Han är den första att be om förlåtelse till målsägaren och hennes anhöriga.”Foto: Daniel Ingmo

Det är inte första gången mannen begått brott. I maj 2016 dömdes han till skyddstillsyn för förgripelse mot tjänsteman. I december samma år dömdes han till åtta månaders fängelse för rån.

För bara ett år sen dömdes han till fängelse i ett år och tio månader. Då hade han först slagit in pannan på en gravid kvinna med ett järnrör, för att sen ta sig till en grundskola där han blottade sig och började onanera framför fyra kvinnor.

Mannen greps naken på Ica

Mannen tog sig in i cafeterian på skolan där han avvisades. Då gick han direkt till Ica.

Larmet om misshandeln med järnröret kom in vid 09.03. Vid 09.56 greps mannen på Ica – naken på en toalett i personalens omklädningsrum.

I förhör berättade mannen att han, efter att ha släppts från sitt senaste fängelsestraff, började använda narkotika.

”Han vet inte exakt hur mycket narkotika eller hur ofta men tror att han kan ha använt narkotika dagligen, främst metaamfetamin, fram till dess han greps.”

Han sa också i förhör att han inte hade ”några som helst minnesbilder” från dagen då han misshandlade kvinnan och onanerade vid skolan.

– Det enda jag kan minnas alltså det är när polisen tog mig, säger han i förhör.

– Då jag stod naken då.

Det är inte första gången mannen begått brott. I maj 2016 dömdes mannen till skyddstillsyn för förgripelse mot tjänsteman. I december samma år dömdes han till åtta månaders fängelse för rån. För bara ett år sen dömdes han till fängelse i ett år och tio månader för grov misshandel och ofredande.Foto: Polisen

Gravida kvinnan attackerades med järnrör

Kvinnan han slog in pannan på verkar ha valts ut slumpmässigt.

I förhör berättar hon att att mannen stod på gatan utanför lägenhetshuset där hon bodde. Hon upplevde honom som ”obehaglig” eftersom han ”bara stod still och tittade rakt mot henne”.

Mannen följde efter henne in i porten och hissen. Han sa att han skulle hälsa på en släkting på femte våningen. När hissen stannade klev han ut.

”Hon reagerade på att han inte knackade på dörren. Innan hissdörrarna hann stängas fick han upp dem igen. Hon såg då att han hade ett metallrör i handen”, står i dokument från Södertörns tingsrätt.

”Hon började skrika och försökte ta sig ur hissen, förbi mannen. Eftersom hon var gravid tänkte hon bara på att skydda ansiktet och magen.”

Då gick mannen till attack mot henne med järnröret och slog henne i pannan så att den sprack. Expressen har varit i kontakt med kvinnan som hälsar att hon inte orkar prata om det som hände.

Mannen slog den gravida kvinnan i ansiktet med ett järnrör.Foto: Polisen
Foto: Polisen

Mannen har ”antisociala värderingar”

I förhör berättar hon att hon kände dödsångest vid attacken och att hon efteråt känt sig rädd och inte vågat gå ut. Hon har ”känt sig som en fånge i sitt eget hem”.

Mannen tvingades genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Enligt den lider han inte av någon allvarlig psykisk störning. Däremot har han ”svår missbruksproblematik och antisociala värderingar”.

I domen för ett år sen ingick också straff för att mannen hade använt metamfetamin och cannabis och för att han hade dödshotat en kriminalvårdade.

I dokument från Kriminalvården framgår att han hölls isolerad under stor tid i fängelset. Dels hade han vägrat lyda personal – dels hade han hotat personal. Det har handlat om ”omfattande och systematisk misskötsamhet”, enligt Kriminalvården.

Tidigaste dag för villkorlig frigivning var den 9 april i år. Sen dröjde det 16 dagar innan han våldtog flickan i Huddinge.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.