Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Barnen i förhör – fäller Johanna Möllers historia

Johanna Möller anländer till Svea hovrätt. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Johanna Möller anländer till Svea hovrätt. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Johanna Möller har krävt att nya förhör hålls med hennes barn – för att visa hennes oskuld.

De kan bekräfta att hon har för dåligt mörkerseende för att ha kört bilen till sommarstugemordet, säger hon till polisen.

– Nej det tror jag inte, svarar dottern i det nya förhöret.

"Hon har inga problem att köra", står det i sonens förhörsprotokoll.

Hovrättsförhandlingen efter sommarstugemordet i Arboga 2016 och mordet på Johanna Möllers make Aki Paasila 2015 går mot sitt slutskede. Sedan rättegången började i början av november har den nästan enbart bestått av inspelade förhör från tingsrätten som spelats upp för hovrätten att ta ställning till.

Två viktiga punkter återstår.

Johanna Möller har begärt att förhöras på nytt – för att visa att hon är oskyldig till alla anklagelser. Förhöret i rätten hålls den 19 januari.

Åklagare Jessica Wenna har begärt nya vittnesmål från Möllers vuxne son, hennes vuxna dotter samt hennes svärson. De hålls två dagar innan, den 17:e.

Inför de nya vittnesmålen har flera polisförhör hållits – som nu blivit offentliga.

 

LÄS MER: Johanna Möllers liv med Sveriges farligaste kvinnor 

Åklagaren: Hon körde till sommarstugan

Enligt åklagaren körde Johanna Möller bilen till och från sommarstugan i Arboga i samband med att hennes föräldrar attackerades. Men Möller själv menar att teorin inte håller – eftersom hon har för dåligt mörkerseende. I ett förhörsprotokoll återges hennes uppgifter:

"Johanna ser inget i mörker."

"I augusti månad vid tiden för brottet är det kolmörkt ute och då kan inte Johanna köra bil."

Polisförhöret med Möller hölls i december och under samma förhör vädjade hon till polisen att ta kontakt med två av hennes vuxna barn – som hon menar kunde bekräfta att det hon påstått är sant.

Men utfallet blev det motsatta.

När nya förhör hölls med sonen och dottern under torsdagen vände de sig mot mammans uppgifter.

Förhörsprotokollet visar att dottern fick en direkt fråga om hon känner till något om att Johanna Möller kör dåligt i mörker.

– Nej, svarar hon.

Johanna Möller. Foto: ALEX LJUNGDAHL

LÄS MER: Miljonerna som krossade Johanna Möllers familj 

Sonen: Hon kör bra

Förhörsledaren upprepar sin fråga:

– Nej det tror jag inte.

I protokollet från förhöret med sonen står:

"Han svarar att hon kör bra, bättre än han själv, hon kan lagar och regler. Hon har inga problem att köra vare sig det är sommar eller vinter. Inte heller när gäller att köra i mörker. Vad han känner till så har hon inga begränsningar när det gäller att köra."

Ytterligare en person, en tidigare kollega, har förhörts med anledning av Möllers påståenden. För ett antal år sedan samåkte de till den dåvarande arbetsplatsen i Södertälje. Inte heller hon känner till att Johanna Möller skulle ha problem med att köra bil i mörker.

Johanna Möller dömdes till livstids fängelse i tingsrätten för bland annat mord på sin pappa Göran Möller, mordförsök på sin mamma och anstiftan till mord på sin make Aki Paasila. Hennes dåvarande sambo Mohammad Rajabi har erkänt att han knivhögg Möllers föräldrar och dömdes till 14 års fängelse och utvisning för mord och mordförsök.

Hovrättsförhandlingen avslutas i slutet av januari eller i början av februari.