Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avestamannen häktad misstänkt för mord

Polis och åklagare misstänker att den nu häktade mannen mördat Velmira, 34, och gömt kroppen.

Mannen i 45-årsåldern som misstänks för att ha mördat sin fru i Avesta häktades i dag av Falu tingsrätt. Det skriver SVT Nyheter.

Tingsrätten häktade bakom stängda dörrar mannen på sannolika skäl misstänkt för mordet på hustrun, vilket är den högre misstankegraden.

Den så kallade Svetsaren har enligt åklagarens misstanke dödat sin fru, 34-åriga Velmira i Avesta, och sedan dumpat kroppen. Kvinnan försvann den 11 februari.

Tillbaka till Sverige på torsdagen

Mannen flydde utomlands och blev internationellt efterlyst sedan han anhållits i sin frånvaro i Sverige. Nyligen greps han i Slovenien och transporterades tillbaka till Sverige dit han anlände på torsdagen. Mannen gick med på att överlämnas till svensk polis.

Velmira har varit försvunnen sedan 11 februari.
Foto: Privat

Parets treåriga dotter, som mannen tog med sig i sin bil under flykten, har omhändertagits av sociala myndigheter i Sverige, uppger SVT.

Förra helgen gick polisen, hemvärnet och frivilliga – bland annat Missing people – samman för att söka i Avestaområdet igen. Hundpatruller, helikoptrar och bandvagnar användes i sökandet – men något fynd gjordes inte.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.