Ingen person skadades fysisk i samband med skjutningen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: HENRIK JANSSONIngen person skadades fysisk i samband med skjutningen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: HENRIK JANSSON
Ingen person skadades fysisk i samband med skjutningen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: HENRIK JANSSON
Nu vill polisen ha hjälp med att identifiera både bilen och männen. Foto: TOMAS LEPRINCENu vill polisen ha hjälp med att identifiera både bilen och männen. Foto: TOMAS LEPRINCE
Nu vill polisen ha hjälp med att identifiera både bilen och männen. Foto: TOMAS LEPRINCE

Åtta skott mot bostad – barnfamilj låg och sov

Publicerad

Tre barn och föräldrarna sov i huset i Järfälla när åtta skott avlossas mot bostaden.

– Där är det en bil som åker fram, stannar till, backar en meter och kör vidare. Teorin är att gärningsmännen kommer i den bilen, säger polisens spaningsledare Patrik Zanders till Aftonbladet

Larmet kom in till polisen 00.29 den femte december 2017. En bostad i Järfälla hade då blivit beskjuten.

Ingen person skadades fysisk i samband med skjutningen och polisen var förtegen om det fanns någon hotbild mot de boende på adressen. 

– Det kan hända att vi kan berätta mer under dagen, sa Eva Nilsson vid polisen till Expressen då. 

Nu skriver Aftonbladet att det var tre barn som sov i bostaden tillsammans med sina föräldrar den där natten i december. 

– Där är det en bil som åker fram, stannar till, backar en meter och kör vidare. Teorin är att gärningsmännen kommer i den bilen, säger polisens spaningsledare Patrik Zanders till Aftonbladet. 

Avlossar åtta skott

På en övervakningskamera syns senare hur två män kommer från det håll som bilen stannat vid och hur en av dem lyfter ett vapen för att avlossa åtta skott innan de både männen springer från platsen. 

Nu vill polisen ha hjälp med att identifiera både bilen och männen.

– Jag är övertygad om att det finns ett antal personer som känner till den här händelsen och som tycker att det är åt helvete och då skulle det kunna vara ett sätt att hjälpa oss att hinta om var vapnet finns någonstans, säger Patrik Zanders till Aftonbladet. 

Brottet rubriceras i nuläget som försök till mord.

Den som har tips om händelsen kan ringa polisen på nummer 010-56 325 89.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag